De afgelopen veertien maanden was de Middelmors vaak het domein van Raily Ignacio. De spits moest zaterdag toezien hoe iemand anders de show stal. Mehmet Aldogan scoorde drie keer, poetste daarmee de 1-0 van Ignacio weg en legde Rijnsburgse Boys eigenhandig over de knie: 1-3.

Toen Ignacio rond de 62e minuut de Uien op 1-0 zette, leek het een kwestie van tijd voordat de 2-0 zou volgen. Maar Martin van Eeuwijk en Ignacio verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. De rekening werd door Aldogan gepresenteerd. De aanvaller mocht een aantal minuten voor tijd een publiekswissel in ontvangst nemen.

Niek Oosterlee: ,,Totaal onnodig dit. Wij mogen een 1-0 voorsprong met nog negentien minuten te gaan nooit zo weggeven. We hadden het gewoon af moeten maken gezien de kansen. Die tegengoals waren een opeenstapeling van fouten. Die strafte Aldogan uitstekend af.”

Ontknoping

Het was een ontknoping van jewelste, erkende ook coach van Scheveningen John Blok: ,,Ik vond Aldogan niet eens sterk spelen vandaag. Hij maakt er wel drie. Ja, ook dat kan in het voetbal. Ik was al content met de 1-1. Een puntje meenemen naar Scheveningen had al mooi geweest. Als het er dan drie worden zijn dat zeker bonuspunten.”

In de eerste helft viel er weinig te beleven op de Middelmors. Ignacio kreeg gelijk een kopkans maar dat liep op niets uit. Het werd ook behoorlijk saai naarmate de wedstrijd vorderde. De lange bal werd teveel gehanteerd. Bovendien werd er van beide kanten weinig druk uitgeoefend op de vijandelijke helften.

De tweede helft was het aanzien meer dan waard. Achteraf bleek dat de wedstrijd een doelpunt nodig had om te ontbranden. Daar moest men uiteindelijk nog lang op wachten. Ignacio kreeg een aantal mogelijkheden, maar de spits kwam toen nog niet tot scoren. In de 62e minuut was het alsnog raak. Er volgden als gezegd meer kansen. De 2-0 leek in de maak. Van Eeuwijk slalomde langs vier man en had alleen keeper Tom Boks nog voor zich, maar die liet zich niet verschalken.

Mineur

Het uitblijven van de genadeklap was het sein voor Scheveningen om voor de gelijkmaker te gaan. Dat had snel succes, rond de zeventigste minuut. De ploeg van Blok had net een eerste kans gehad. Bij de tweede sloeg Aldogan wel toe. Met nog een kwartier te gaan rook Scheveningen bloed. Aldogan werd de grote man bij Scheveningen met nog twee goals, daarbij Rijnsburg in mineur achterlatend.

De van een schorsing teruggekeerde Mark van den Boogaart was flink teleurgesteld. ,,Ik had mij een betere rentree voorgesteld. We hebben het vandaag niet kunnen brengen. Aan de andere kant kwamen we wel met 1-0 voor en hadden we de 2-0 moeten maken. Dan is het klaar en hadden we nu niet deze discussie gehad over dit verlies. Het is geen goede wedstrijd geweest, maar hoe dit nu afloopt is flink balen. Het is jammer dat Martin de 2-0 niet maakte, maar we moeten dit verlies niet afschuiven op een speler.”

Van den Boogaart tot besluit. ,,Onze openingswedstrijd tegen Spakenburg was niet super. Vervolgens pakten we twee overwinningen op rij. Tegen Genemuiden geven we bijna niets weg en wonnen we. Bij Lisse uit deden we dat ook. Vandaag hebben we eigenlijk ook weinig kansen weggegeven, tot het laatste kwartier.”

[youtube id=”dMJwXNZY758?list=UUZmHS36CSpU1JsCbe1jySPw” width=”620″ height=”360″]