Een ware happening werd het zondag op sportpark Ter Specke tussen FC Lisse en Schipluiden. Het was volop genieten voor de toeschouwers, die een schitterende wedstrijd kregen voorgeschoteld met liefst tien goals.

Na de wedstrijd gaf uitblinker bij de thuisploeg, Roy Kuipers, aan dat het een terechte uitslag was. Toch baalde de maker van twee goals van het moment van de 5-5, vlak voor tijd. Zeker met het oog op de derde periode. Bij winst had FC Lisse de leiding daarin gepakt. Maar Kuipers wist dat FC Lisse voor hetzelfde geld nog met lege handen had kunnen staan. De lat bracht in de blessuretijd redding.

Kuipers

Opmerkelijk was het scoreverloop in de eerste helft met drie goals in de laatste tien minuten. In Schipluiden trof Lisse een uitstekende tegenstander die de regie grotendeels in handen had. De bezoekers gingen aanvankelijk niet goed met de kansen om.

Lisse was effectiever. De eerste de beste kans was raak. Tom ten Tave schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0. Lang konden de manschappen van Van der Voort daar niet van genieten. Vijf minuten later was het alweer 1-1 via Koen Gobel. Lisse ging echter vastberaden door en scoorde vlak voor de rust de 2-1 door Roy Kuipers.

Na rust werd de wedstrijd alleen maar interessanter. Schipluiden ging gelijk op zoek naar de 2-2, maar kwam van een koude kermis thuis toen Rick van Dijk de 3-1 noteerde. De slag leek geslagen, maar niets was minder waar. Binnen twee minuten was de stand alweer gelijkgetrokken en kon Lisse weer van vooraf aan beginnen.

FC Lisse

Op je klompen kon je aanvoelen dat deze wedstrijd niet bij 3-3 zou eindigen. Lisse nam in de zeventigste minuut opnieuw de leiding, maar een paar minuten later werd de deur opengezet voor de gelijkmaker van Schipluiden.

Het vat was nog niet leeg. Met nog tien minuten op de klok nam Lisse opnieuw een voorsprong. Na een uitstekende combinatie was het voor Kuipers een koud kunstje om Timo de Vries in stelling te brengen: 5-4. Schipluiden zette nog maar eens aan. Met resultaat en twee minuten later stond het 5-5.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto’s: Hubert Habers