VVSB heeft in de slotseconden gewonnen van HBS uit Den Haag. De Noordwijkerhouters maakten via Giovialli Serbony in de blessuretijd de winnende goal. De wedstrijd eindigde zodoende in 2-3 voor VVSB, dat daarmee HBS afschudde als concurrent voor de tweede plaats.

Hoewel de Noordwijkerhouters het spel maakten en HBS vooral op de omschakeling loerde, leek het er aanvankelijk niet op dat VVSB de drie punten mee naar huis kon nemen. Na drie gemiste kansen in de eerste twintig minuten van HBS, was de vierde raak. Ex-verdediger van onder andere ADO Den Haag en De Graafschap, Jan-Paul Saeijs, maakte na 25 minuten de 1-0 en zijn achttiende van het seizoen.

Lesje

Nog geen twee minuten later gaf VVSB een lesje in efficiëntie. De eerste de beste kans leverde gelijk een goal op van Frans van Niel. Na een slechte terugspeelbal leek Serbony onderuit te worden gehaald door de laatste man van HBS, maar Van Niel kon profiteren en schoot de gelijkmaker binnen. Diezelfde Van Niel manifesteerde zich later nogmaals door voor VVSB in de 81e minuut de 2-2 te scoren. Vooral de manier waarop Van Niel dat deed, was briljant. De nummer tien van VVSB kreeg de bal op het randje van het strafschopgebied en dacht niet na. Via een diagonale streep in de kruising zorgde de 26-jarige voetballer voor een op dat moment verdiende gelijkmaker.

Van Niel over de goal: ,,Soms voel je het gelijk als de bal van je voet gaat: dat gaat een goal worden. En ja, dit was er zo eentje.” De middenvelder van VVSB verbaasde zich over het feit dat hij zo vrij kon uithalen op het randje van het strafschopgebied. ,,Niemand van HBS kwam naar me toe om me af te jagen. Toen dacht ik: ‘Laat ik maar eens uithalen’.”

Matchwinner

Uiteindelijk werd niet Van Niel de matchwinner. Die eer ging naar Serbony. De spits van VVSB gaf het laatste tikje na een goede actie van Michael van Laere. Het schot van Van Laere zou misschien uiteindelijk zelf wel in het doel verdwenen zijn,  maar Serbony nam geen risico en tikte van dichtbij binnen.

En dus veerde de bank op na de beslissende goal van de spits in de slotseconden van de wedstrijd. De tweede goal pas voor de aanvaller. ,,Ja, daar ben ik eerlijk gezegd niet zo mee bezig, maar scoren is wel lekker. Zeker op deze manier”, klinkt Serbony tevreden. De spits verlengde onlangs z’n contract, waar de supporters verheugd op reageerden. ,,VVSB heeft fantastische fans en ik voelde vertrouwen vanuit de club, vandaar dat ik heb bijgetekend. Hoewel ik niet veel goals heb gemaakt, ben ik blij dat ik belangrijk kan zijn voor het elftal. Dat zeggen de spelers ook tegen me.”

Verdiend

De late goal zorgde voor een terechte overwinning vond trainer Van Leeuwen. ,,Eindelijk ‘stelen’ wij de overwinning in de laatste seconden. Hoewel, stelen.. We hebben het gewoon verdiend. Wij wilden blijven voetballen en zijn zelfs met vier spitsen gaan spelen. Dat zegt wel iets over onze intenties. De spelers vroegen na de 2-2 ook wat ze moesten doen. Op de bank zeiden we toen dat we aan een gelijkspel niks hebben, dus dat ze voor de overwinning moesten gaan. Je zag dat bij HBS de fut eruit was en wij zijn gewoon fit. De goal was dus verdiend.”

Van Leeuwen was trots op zijn spelers. ,,Twee keer vanuit een achterstand terug komen? Ik vind het knap. Zeker tegen een van de betere clubs uit de competitie. Een compliment aan de jongens.”

Tekst: Frank Venema