Een bekende in de regio, tenminste als je vaak een taxi besteld: Chafik Belmamoune (23), of wel Taxi Chaffie. Woonachtig in Lisse met zijn ouders en broertje. Alweer een paar seizoenen voetballend op Sportpark het Overbos bij Warmunda, waar FC Lisse, Kagia en Ter Leede aan vooraf zijn gegaan. Een altijd goedlachse en vrolijke jongen, want met chagrijnig zijn bereik je niks en lachen is gezond, aldus de hoofdpersoon zelf. Ook tijdens zijn werk als taxichauffeur staat dat natuurlijk een stuk gezelliger.

‘Chaffie’ is verloofd met zijn vriendin, houdt van reizen en heeft al heel wat gekke dingen mee mogen maken in zijn taxi. Daarnaast is Cristiano Ronaldo zijn grote voorbeeld en medespelers beweren zelfs dat hij zich daar al een beetje naar begint te gedragen. Naar eigen zeggen is dat totaal niet zo, maar dat legt hij later uit. FunX is zijn lievelingsradiozender en door zijn Marokkaanse roots schijnt hij ook wel aardig te kunnen dansen op die muziek.

Hé Taxi Chaffie, is dat hoe je bekend staat in de regio? Werk je voor jezelf?

,,Haha dat was vroeger al mijn bijnaam. Iedereen noemde me eigenlijk Chaffie en toen ik ongeveer een jaar geleden mijn eigen taxibedrijfje begon, werd dat automatisch Taxi Chaffie. Tot ik het vanaf vorige zomer erg druk kreeg en de ritjes niet meer alleen aankon. Toen hebben een andere chauffeur en ik de handen ineengeslagen en zijn we samen Taxi Regio Vervoer begonnen. Waar nodig schakelen wij ook andere bedrijven in en zij ons.”

Ik hoorde dat je altijd mooie verhalen hebt over je taxiritjes… Vertel?

(Denkt even na): ,,Ja, in een jaar tijd maak je de meest bizarre dingen mee. Van meiden die je van slag willen brengen om korting te krijgen tot kotsende mensen op de achterbank. Maar ook de hoofdsteunen zijn al een keer gestolen en de matten naar buiten gegooid. Ik heb veel gekke ritjes gehad, zoals zeven man vervoeren naar Amsterdam… zie dat maar eens in een personentaxi te passen. Ook (naakte) mensen die dingen proberen op de achterbank van de taxi komen regelmatig voor. Ik sta er al niet eens meer van te kijken.”

Wat deed je hiervoor eigenlijk?

,,Ik heb Orde & Veiligheid mbo3 afgerond en ben daarna op Schiphol gaan werken in de security. Daar had ik veel verantwoordelijkheden en daarvoor was ik ook regelmatig in het buitenland te vinden. Door dat werk ben ik helaas ook twee jaar gestopt met voetballen, omdat de onregelmatige diensten niet te combineren waren met de trainingen en wedstrijden. Na drie jaar in de beveiliging was ik klaar met het werken voor een baas en ben ik voor mezelf begonnen.”

Ik zag op Instagram dat je al heel wat landen hebt bezocht. Wat was je mooiste vakantie?

,,Ik ben afgelopen jaar in Barcelona, Thailand en Dubai geweest. In de zomer wil ik misschien samen met Bilal (El Kourami, ook Warmunda red.) naar Marokko. Ik houd van reizen en mooie dingen zien. Thailand is qua natuur heel mooi en ook Dubai is super, omdat niets daar te gek is: Klokken van Rolex, watervallen op het vliegveld, de meest bizarre auto’s die je daar ziet. Je kijkt je ogen uit! Ook Spanje blijft één van m’n favorieten vakantielanden, omdat het leven erg vergelijkbaar is met Marokko. Lekker eten, siësta houden na de lunch en de mentaliteit van de mensen. ”

Je komt naar de voetbal altijd met je witte sportsokken en slippers… Je favoriete outfit?

,,Ja, dat is eigenlijk mijn standaard outfit voor naar de voetbal (toevallig vanavond niet). Sommige komen weleens op slippers in de zomer, maar ik ben eigenlijk de enige die dit in de zomer én winter doet.”

Ook als het -3 is? Ik hoorde dat je met een bontmuts traint als het koud is?

,,Ja, voor mijn oren! Als je oren koud worden kun je toch niet meer focussen op de bal? Ik in ieder geval niet, dus vandaar dat ik mijn bontmuts opzet.”

Altijd vrolijk met een grote glimlach is hoe de meeste mensen jou kennen. Ben je dan nooit een keer chagrijnig?

,,Zelden. Chagrijnig zijn is een momentopname. Ik heb ook tegenslagen gehad in mijn leven, maar je moet realiseren dat je niet op de wereld bent om chagrijnig te zijn, maar om lekker te leven. Het is belangrijk om te lachen en vrolijk te zijn. Dat maakt contacten maken ook een stuk makkelijker, zowel voor m’n werk als daarbuiten.”

Volgens mij ben je ook altijd wel in voor een geintje!

,,Klopt. De meeste grappen op de voetbal worden gemaakt onder de douche. Ik kan natuurlijk niet alles vertellen, want veel grappen gaan over een deel van het menselijk lichaam wat niet iedereen hoeft te weten. Maar Vincent (Solleveld red.), Michael (Christen red.), Bilal en ik zijn wel degene die daarin vaak lekker op dreef zijn.”

Wat voor grappen zijn dat dan zoal?

,,Het gaat bijvoorbeeld over het sterretje van Solleveld op zijn arm en het logo van Oegstgeest op zijn kuit. Ook het chocoladebeentje van Bilal komt vaak voorbij… Het gaat hard tegen hard, maar we nemen het gelukkig allemaal niet te serieus.”

Duurt het douchen daarom zo lang? (Kwam na de training als laatste onder de douche vandaan…)

,,Dat zit gewoon in ons Marokkaanse bloed. We hebben geen haast. Vroeger op school kwamen Bilal en ik altijd net voor de bel aan. Op de voetbal zijn we ook altijd één van de laatsten, maar echt te laat ben ik nog nooit gekomen. Zodra ik ga haasten, gaat alles fout.”

Je schijnt ook nog wel aardig te kunnen dansen, waar dans je het liefst op?

,,Nou, dat is overdreven. Ik danste inderdaad weleens in de kleedkamer. Vooral op reggaeton, Spaanse- en Zuid-Amerikaanse muziek kan ik door mijn Marokkaanse roots wel aardig bewegen. Bij dezen: Als we top vier eindigen doe ik weer eens dansje!”

Je bent erg behendig met de bal. Vroeger veel op straat gevoetbald of doe je aan zaalvoetbal?

,,Beide eigenlijk. Ik heb vroeger in Lisse veel op straat gevoetbald. Samen met onder andere Tom Broekhuizen (SJC red.), Thierry Monteny (FC Lisse red.) en Martin van Eeuwijk (FC Lisse red.). Ik heb wat dat betreft veel geleerd qua balbeheersing. En aangezien zij wel een stukje beter zijn dan ik, wil je toch niet onderdoen en trek je je op aan het niveau. Ik heb trouwens ook aan zaalvoetbal gedaan. Dat doe ik nu helaas niet meer, omdat dat niet goed was voor m’n zwakke enkels.”

Je volgt Real Madrid op de voet. Cristiano Ronaldo is je grote voorbeeld. Ik hoorde zelfs dat je je als hem gedraagt. Wat is er zo fantastisch aan hem?

(Begint hard te lachen): ,,Het loopje van Ronaldo, daarna stopt het wel. Misschien ook nog het juichen, maar zodra ik een bal aanraak lijk ik in niets meer op hem! Ik vind het super hoe hij zich ontwikkeld heeft als voetballer naar de top. Echt een voorbeeld voor de jongeren van nu. Ook Messi vind ik fantastisch, ondanks dat hij bij Barcelona speelt. Hij is wel echt de beste voetballer.”

Ook ben je een fanatieke volger van het Marokkaanse elftal hè?

,,Het was even een tijdje minder. Net als bij het Nederlands elftal was er even geen aanwas voor het nationale team van. De goede generatie stopte en de jongere jongens moesten zich nog ontwikkelen. Dat begint nu gelukkig weer een beetje te komen met bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi, dus kunnen we ze weer aanmoedigen.”

Nederland of Marokko?

,,Allebei. Zolang ze niet tegen elkaar spelen ben ik voor allebei en zal ik ze beide aanmoedigen. Als ze tegen elkaar spelen denk ik toch Marokko, omdat mijn hele familie daar dan ook voor is.”

Tekst & foto: Simone Disseldorp.

Lees ook: Kersverse aanwinst van Katwijk: ”Van mij mag het seizoen nu al beginnen”POPULAIRE BERICHTEN