Joey Ravensbergen (22) leeft, werkt en sport in- en om Katwijk. Al vanaf de C-tjes speelt hij bij Quick Boys op Nieuw Zuid, waarvan nu vier jaar in de A-selectie. Daarnaast werkt hij als fitnesstrainer en personal trainer bij Vitaal Trainer én bij BSO sport de Quickers in de kantine van Quick Boys.

Mocht je Joey doordeweeks tegenkomen? Dan loopt hij altijd in zijn sportkleding. Voornamelijk van Nike, want ‘dat is mooi en zit gewoon lekker’. Zijn medespelers denken dat hij er stiekem een contract op nahoudt door de hoeveelheid Nike in zijn kledingkast. Ook zijn vriendinnetje woont in de buurt: in Valkenburg.

Een guilty pleasure van de sportieveling zijn verkleedfeestjes. Hij heeft dan ook een mooie collectie carnavaloutfits, zoals Robin Hood, Caesar en Superman. Bij verkleedfeestjes horen natuurlijk carnavalskrakers, maar ook Nederlandstalig, house en zelfs rock komen bij Joey uit zijn speakers.

Hi Joey. Leuke kerst gehad? Wat heb je gedaan?

,,Jazeker, altijd gezellig. Er stonden veel dingen met familie op het programma. Kerstavond zijn we met mijn ouders, zussen en aanhang bij mijn zus in Roelofarendsveen geweest, die daar samen met haar vriend woont. Eerste Kerstdag hebben we gevierd bij de familie van mijn vriendin in Valkenburg.”

,,Daar hebben we met onze foute kersttruien vis gebakken en gezellig gegeten. Tweede Kerstdag is meestal een rustig dagje. Mijn twee zussen waren bij de familie van hun vriend/man. Ik heb samen met mijn ouders en vriendin gegourmet. Prima Kerst. Nu op naar Londen met mijn vriendin. Gezellig de toerist uithangen. ”

 ‘Super potential’ en ‘Wulfie’: bijnamen die jij wel kent. Waar komen ze vandaan?

,,Haha ik weet al waar dat vandaan komt.. Dat heeft Delano (A Cohen red.) je zeker verteld? Spelers die vanuit ‘de A’ doorstromen naar de selectie worden potentials genoemd bij ons. Dan ben je natuurlijk nieuw en moet je jezelf nog bewijzen. Delano noemt me nog steeds zo, terwijl ik inmiddels alweer vier jaar bij de selectie zit. Wulfie is een recente, toen de contractbesprekingen in volle gang waren. Dat zou dan moeten komen van geldwolf, haha.”

 Je bent (personal) trainer hè… Vertel eens!

,,Ik heb CIOS afgerond en ben daarna aan de slag gegaan bij Vitaal Trainer in Katwijk. Een nog jong bedrijf met veel ambities. Daar bieden we zowel groepslessen (binnen en buiten), als personal training aan. Mijn dag begint meestal met het geven van bootcamplessen en een personal training. Daarna ga ik door naar de BSO, waar ik de sportlessen geef. Lekker afwisselend.”

Dan ben je ook zo op de training natuurlijk! Ik hoorde dat je er niet van houdt om een doel te tillen voor of na de training… Hoe dat zo?

,,Doordat ik zo dichtbij werk en vaak wel als één van de eersten op het veld sta voor een training, vind ik niet dat dat mijn taak is. Spelers die later komen zouden hier dan goed vanaf komen… Ik zie het meer als een soort ‘straf’ als je de doelen moet tillen, dus voor degene die te laat op het veld staan. Meestal ga ik dan ballen pakken ofzo en dan kom ik er weer mooi vanaf.”

 Ook heb je nog een ander ‘ritueel’ voor de training: hooghouden?

,,Ja, dat deed ik weleens met Jordy Groot (voetbalt inmiddels bij SJC red.), Philippe den Hartog en Delano voor de training. Jordy en ik gingen meestal tegelijk het veld op. Nu hij weg is gebeurt het wel minder. Je moet de bal in één keer raken en als je de bal laat vallen krijg je oortje-tik. Voornamelijk Delano krijgt vaak een tik op z’n oren, haha.”

 Je kunt in ieder geval niet zeggen dat je niet fanatiek bent. Als het eerste vrij heeft, train jij met het tweede mee….

,,Haha klopt! Had toch niets te doen, dus waarom niet?! Vind het altijd lekker om te trainen.”

 En hoe zit dat met Willem van Zuilen? In zijn analyse op maandag kwam nogal vaak voorbij dat hij jou tegenkwam in de sportschool. Ook vanwege je werk?

,,Ik liep toen inderdaad stage bij Multisport in Rijnsburg, waar Willem ook sport. We zagen elkaar dus regelmatig en hadden het dan over voetbal natuurlijk. Anthony (Bentem red.) noemde mij in die periode zelfs Willem van Zuilen.”

Ook vragen sommigen zich af of je een sponsorcontract hebt met Nike? Je schijnt namelijk 100 paar voetbalschoenen te hebben van dit merk.

(Begint te lachen): ,,Dat mocht ik willen! Als ze al een klein beetje versleten zijn koop ik nieuwe. Of als er een nieuw model in de winkel ligt. Ik vind het gewoon een mooi merk. Ik heb eigenlijk alles van Nike. Aangezien ik de hele week in sportkleding loop, moet ik genoeg op voorraad hebben. Ik denk zelfs dat ik meer sportkleding heb dan normale kleding. Alleen in het weekend heb ik een spijkerbroek aan.”

En nog een ander dingetje wat gevoelig ligt bij de groep is of je het Leidsch Dagblad betaalt voor de goede cijfers in het ‘Elftal van de Week’? 

,,Haha ik betaal helemaal niemand. Als je goed je best doet word je daarvoor beloond. Ik mag niet voor niets elke week eten bij het Wapen van Katwijk, de prijs voor man of the match.”

 Even tussendoor: Je bent bij Katwijk begonnen, waarom ben je naar rivaal Quick Boys gegaan?

,,Dat heb ik toen zelf besloten, omdat de jeugdopleiding van Quick Boys iets beter is dan bij vv Katwijk. Ook speelde ik toen al bij KVNB onder 13 en bij de Dirk Kuijt Voetbalschool, waarvan ik veel jongens kende die bij Quick Boys speelden. Vandaar eigenlijk.”

En waar spelen je eigen vrienden?

,,Dat is wel een apart verhaal. Die zijn voornamelijk allemaal voor Katwijk. In plaats van kijken bij mij, staan zij op zaterdag langs de lijn bij Katwijk. Helemaal goed hoor en ze gunnen het mij het succes bij Quick Boys ook. Ik heb vroeger bij Katwijk gespeeld en woon op een paar honderd meter afstand van De Krom. Het oranje zal er altijd wel in blijven zitten. Het lijkt me geweldig om op een dag voor mijn vrienden te kunnen spelen.”

 Hoe kom jij je stapavonden door… Kun je een beetje tegen drank?

,,Ja, eigenlijk heel goed. Ik word heel gezellig van drank en heb niet snel een kater, dus dat is helemaal mooi. Van bier heb ik soms nog wel eens hoofdpijn de volgende dag, maar van Malibu kan ik flessen op! Jaja, ik ben dan wel een klein mannetje, maar er gaat aardig wat in.”

 Ik hoorde dat je ook altijd wel in bent voor een verkleedpartijtje?

,,Jazeker! Eind november heb ik samen met een vriend onze verjaardagen gevierd. Het thema was Sjonnie en Anita. Iedereen had erg z’n best gedaan. Trainingspak aan, gouden ketting, haar gek enz. Ik houd ook erg van carnaval. Verkleedfeestjes zijn gewoon net iets gezelliger en sfeervoller dan een ‘normaal’ feestje. Je kunt lekker gek doen. Outfits als Caesar, Robin Hood en Superman hangen in mijn kast.”

 Je pakte begin december een rode kaart. Heb je je wintersport al geboekt?

(Begint te lachen): ,,Nee, gaat ook niet gebeuren. Ik denk dat ze allemaal jaloers zijn dat ik zo’n lange winterstop heb. Gelukkig zijn het maar twee wedstrijden: één voor de winterstop en één erna.”

 Wat zijn je voornemens voor 2018?

(Denkt lang na): ,,Ik rook niet, sport en eet gezond.. Dus wat dat betreft hoef ik dat niet te veranderen. Qua werk willen we wel groeien. Er zijn plannen voor een groter pand in 2018 en dan uitbreiden tot een echte sportschool. Daar zou ik op den duur wel een hogere functie willen krijgen. Ook hoop ik ooit te kunnen voetballen voor mijn vrienden in de Tweede Divisie.”POPULAIRE BERICHTEN