De spontane en tikkeltje gekke Hagenees Wesley Goeman (26) timmert letterlijk en figuurlijk aan de weg. Letterlijk timmeren voor zijn eigen bedrijf Goeman Onderhoud, waar uitbreiding op de loer ligt. Figuurlijk natuurlijk op de Middelmors bij Rijnsburgse Boys, waar hij alweer twee seizoenen met veel plezier speelt. In een uniek team, waarin iedereen wel iemand kent van vroeger, wat de band zo sterk maakt.

Wesley woont tegenwoordig in Nootdorp, samen met zijn vriendin Wendy. Verder houdt de aanvoerder van de Rijnsburgse hoofdmacht van het Nederlandse lied, heeft hij eerst een bakkie koffie nodig als hij op de club komt, blaast hij zijn schoenen warm als het koud is en zijn grote voorbeeld als kleine Goeman was David Beckham. Allebei een goede trap, maar naar eigen zeggen heeft Wesley dezelfde afslag als Beckham nét aan gemist. De winnaarsmentaliteit heeft er altijd al ingezeten en dat blijkt ook uit sommige daden… Lees snel verder!

Hi Wesley! Je bent aanvoerder van de RBB. Waarom denk je?

,,Dat is eigenlijk best wel op een hele natuurlijke manier gegaan. Toen ik naar RBB kwam werd ik tweede aanvoerder achter Donny Verdam. Toen hij uiteindelijk wegging ben ik aanvoerder geworden. Ik heb een duidelijke mening en durf deze ook over te brengen, zowel positief als negatief. Ik sta tussen de groep, maar durf ook de trainer aan te spreken. Ik denk dat een aanvoerder wel bepaalde eigenschappen moet bezitten om die taak op zich te kunnen nemen: Sturing, coaching en een mening durven geven. Volgens mij gaat dat me goed af.”

Komt dat omdat je thuis niets te vertellen hebt?

(Begint hard te lachen): ,,Wie heeft je dat gezegd? Jeffrey (Jongeneelen red.) zeker? Dat is dus precies andersom. Ik ben best wel dominant, dus ik bepaal zo ongeveer wat er gebeurd thuis.”

Je hebt dus grotendeels zelf de touwtjes in handen, ook op je werk. Wat doe je precies?

,,Ik heb nu ongeveer drie en een half jaar mijn eigen onderhoudsbedrijf: Goeman Onderhoud. Voornamelijk timmerwerk, dus dan moet je denken aan badkamers, keukens, terrasoverkappingen enz. Ik heb over het algemeen veel klussen in de buurt van Den Haag/Nootdorp. Ik ben begonnen met klussen bij familie en vrienden en dat is steeds verder uitgebreid naar nu ook onbekende klanten. Ik probeer m’n Facebookpagina up-to-date te houden door klussen te delen en zo klanten te werven.”

Handig! Heb je werknemers?

,,Nog niet. Ik ben nu op een punt dat ik me afvraag of ik door moet pakken met werknemers of alles zelf wil blijven doen. Het plan was om eerst een paar jaar voor een baas te werken, daarna voor mezelf te beginnen en dan het bedrijf uit te bouwen met werknemers. Dat moment is nu aangebroken.”

Die werk bus van je dient ook weleens na een gewonnen uitwedstrijd. Ik noem Quick Boys uit. Wat is daar toen gebeurd?

,,Hahah ja na de uit-overwinning op Quick Boys was er een feestje bij Rijnsburg in de kantine. De kantine ging sluiten en ik stond op het punt om naar huis te gaan, maar dat liep even anders. Opeens kwam er een hele groep supporters achter me aan: ‘Wes, we gaan met je mee!’. Ook Jeffrey (Jongeneelen red.) en Roderick (Gielisse red.) stapten in. We hadden verder geen politie of iets tegen moeten komen, maar het was een mooie avond!”

Ik zeg expres gewonnen wedstrijden, want als jullie verliezen verbouw je de kleedkamer?

,,Ik kan me wel laten gelden als we verloren hebben ja. Het ligt helemaal aan de manier waarop, want als het terecht is zul je mij niet zo snel horen. Ik ben een winnaar en wil altijd het beste voor het team. Als we dan verliezen op een zure manier zijn dingen die in de buurt staan soms niet veilig nee. Zo heb ik inderdaad weleens een kluisje gesloopt. Maar wat je er dan ook bij moet vertellen is dat ik die de eerstvolgende training gelijk zelf weer heb gerepareerd. Zo ben ik dan ook wel weer.”

Ben je zo fanatiek?

,,Nogal ja. Ik heb een echte winnaarsmentaliteit. Er moet gewoon gewonnen worden. Er gaat dan een bepaalde knop om bij mij, waardoor ik de strijd volop aanga.”

En uhm… je medespelers vroegen zich af of je al afgekoeld bent van de training vorige week.

,,Ik zeg altijd: Als er geen positieve ruzie is in een team kun je geen prijzen pakken. Soms merk je gewoon dat een week dat nodig heeft. Of dat nou als aanvoerder is of niet, het is soms nodig. Er moet gewoon scherp getraind worden en met het hart op de tong zoals ik, kan er dan nog weleens een kleine discussie ontstaan. Alleen maar goed!”

Je moet de vrije trappen er wel in blijven schieten, anders volgt de hete adem van Aalders in je nek. Het schijnt dat je goed presteert onder druk?

,,Vrije trappen zijn in principe mijn wapen. Begin van het seizoen was afgesproken dat Jeffrey en ik alle vrije trappen zouden nemen van links en rechts. Dus de eerste wedstrijd thuis tegen Barendrecht bij een vrije trap stond ik klaar en Aalders, net nieuw bij RBB, kwam ook bij de bal staan. Dus ik zeg tegen hem: ‘Wat is dit nou, ben je serieus?’. Uiteindelijk nam ik de vrije trap en schoot ik ‘m erin. Achteraf heb ik hem bedankt, want die prikkel heb ik af en toe wel nodig. Mag hij dus vaker doen. Alleen even komen kijken dan hè, meer niet.”

Ik heb me laten vertellen door je teamgenoten dat je doucht met je ‘trui’ aan? Vertel….

(Begint weer hard te lachen en kijkt naar z’n borst): ,,Ik trim netjes m’n borsthaar, maar het komt weleens voor dat dit niet het geval is en dan ontstaat er inderdaad wat meer haar op mijn borst. ‘Heb je je trui nog aan?’, krijg ik dan naar m’n hoofd. In eerste instantie maak ik die opmerkingen zelf altijd als we staan te douchen en iemand een lekker vachtje op z’n borst heeft. Dus ja, dan kun je dat natuurlijk ook terugverwachten.”

Ook ben je een echt mensenmens. Je houdt van mensen en maakt graag een praatje.

,,Dat klopt. Ik sta altijd open voor een praatje en kom graag met nieuwe mensen in contact. Datzelfde geldt voor een praatje met de supporters. Nu in het team heb ik het ook heel erg naar m’n zin. Iedereen heeft met iemand wel een bepaalde goede connectie. Ze kennen elkaar van eerdere clubs, of uit hun woonplaats. Volgens mij stralen we dat als team ook wel uit. Ik denk dat dat uniek is en dat dit team zo veel mogelijk bij elkaar gehouden moet worden.”

En altijd in voor geintje denk ik?

,,Klopt. Wat ik al eerder zei, ik heb het hart op de tong, dus zeg in principe alles wat ik denk. Zowel positief als negatief. Recent het trainingskamp in Torremolinos was één groot feest. Onder andere een grapje tijdens het eten met het iets te grote tafelkleed… moet je bij zijn geweest. Maar je weet hoe dat gaat met trainingskampen hè? What happens in Torremolinos stays in Torremolinos.”

We leren je aardig kennen… Zijn er nog meer dingen die jou typeren?

,,Lastig. Misschien dat ik vaak zeg: ‘Gaat het Sjors?’ (Spreek uit: Gaaaat hét Sjorsss). Zo van, waar ben je nou mee bezig dan. Of ‘ga je lekker?’. (Spreek uit: Ga juh lekkah?). Dat soort dingen zeg ik vaak en de helft neemt dat inmiddels ook al over. Verder heb je het wel aardig samen weten te vatten.”

Tot slot: Is het al tijd voor kleine Goemannetjes?
,,Dat is wel de bedoeling ja. Huisje, boompje, mooi werk… en kinderen ja. M’n vriendin studeert op dit moment nog, dus is het misschien niet heel verstandig. Maar daarna lijkt het ons heel leuk.”

Tekst: Simone DisseldorpPOPULAIRE BERICHTEN