Aan het einde van het lopende seizoen neemt Jimmy Simons afscheid van De Kooltuin. De oefenmeester van FC Rijnvogels, die precies twee jaar geleden de taken van de vroegtijdig ontslagen Hein van Heek overnam, neemt daarmee naar eigen zeggen een weloverwogen besluit. ,,Je moet als trainer ook altijd kijken naar je eigen houdbaarheidsdatum. Als ik zou blijven zit ik straks bijna vier jaar bij de club. Dat is best lang. Na veel wikken en wegen heb ik op een vroegtijdig tijdstip bekend gemaakt te willen vertrekken. Dat is voor zowel de club als mijzelf in deze situatie het beste.”

De 49-jarige oefenmeester omschrijft zijn beginperiode bij de Katwijkers als ‘woelig’. Een periode die hij overigens in twee delen splitst. ,,Het moment dat ik binnen kwam was gewoon vervelend. De club was gedegradeerd uit de Derde Divisie en het liep daarna voor geen meter. Dan is het mijn taak om het met de toenmalige spelersgroep weer op de rails te krijgen. Dat is gelukt. Wel vertrokken er na dat seizoen zo’n veertien spelers en dan is het aan mij, de verdere staf en de vernieuwde groep om de ambities om hogerop te komen waar te gaan maken.”

,,Vorig jaar lukte dat niet omdat we een periodetitel net misliepen. Dit seizoen doen we met een vijfde plek nog volop mee. De afstand met nummer drie bedraagt momenteel slechts twee punten. We zitten pas op een derde van de competitie dus is er nog van alles mogelijk”, licht Simons de huidige gang van zaken toe.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)