Vierdedivisionist SJC heeft zondag op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer zijn derde seizoenszege geboekt. De ploeg van Marcel IJzendoorn won in Amsterdam met 1-2 door twee treffers van Wesley Haasnoot. Een niveau lager speelde SV Hillegom voor de vierde keer dit seizoen gelijk.

SJC had de zware bekerwedstrijd van donderdag tegen Willem II (1-3) in de benen, maar kwam op bezoek bij JOS goed voor de dag. Halverwege was het nog 0-0, ondanks kansen en dreiging voor beide doelen.

Het tweede bedrijf werd die van Haasnoot. De aanvaller was in de 53e minuut voor het eerst trefzeker vanuit een corner: 0-1. Na 69 minuten volgde nummer twee, met wat hulp van een JOS-verdediger. Het betekende 1-2, waarmee SJC uiteindelijk drie punten kon bijschrijven en steeg naar dertiende plaats. De zwart-witten verzamelden tien punten uit evenzovele duels.

Nog wel ongeslagen
SV Hillegom liet niet voor het eerst dit seizoen onnodig punten liggen. De Hillegommers kwamen niet verder dan 1-1 tegen Kolping Boys. Ook Heerhugowaard was het 0-0 bij rust. In de tweede helft begon Hillegom goed, raakte het de lat en kwam het uiteindelijk ook op voorsprong via Dilano Wegkamp: 0-1.

Kolping Boys kwam langszij en daarna wist Hillegom ondanks het overwicht geen orde op zaken meer te stellen. Zodoende werd de vierde remise van deze competitie een feit. De ploeg van Thijs Sluijter is nog ongeslagen, maar staat niettemin ‘slechts’ zesde.

JOS/Watergraafsmeer – SJC 1-2 (0-0)
Goals: Wesley Haasnoot (2)

Kolping Boys – SV Hillegom 1-1 (0-0)
Goal: Dilano Wegkamp

Archieffoto: Johanna Oskam