SJC heeft donderdagavond de vierde ronde van de Districtsbeker bereikt. De Noordwijkers klopten op de eigen Lageweg tweedeklasser FC Oudewater met 3-2. Valken 68 redde het niet tegen de koploper van de zondagse Vierde Divisie A.

Na een ontluisterende thuisnederlaag tegen De Zouaven (1-5) was SJC er veel aan gelegen om ditmaal voor eigen publiek beter voor de dag te komen. Maar de start was opnieuw beroerd. Binnen het halfuur keek SJC tegen een 0-2-achterstand aan. In de 36e minuut zorgde spits Aaron Koeman voor de aansluitingstreffer, waarna de ploeg van Marcel IJzendoorn in de tweede helft orde op zaken kon stellen.

In de vijftigste minuut maakte Ralph van Oosten de gelijkmaker: 2-2. Het beste werd uiteindelijk voor het laatst bewaard. Een schitterende vrije trap van Timo Ruigrok bracht SJC de winst en een plek in de volgende ronde.

Strafschop tegen én rood
Een competitiegenoot van SJC, HBS, schakelde Valken ’68 uit. Het werd in Den Haag 2-1. Na een redelijk gelijkopgaande openingsfase kwam het er in de 28e minuut beroerd uit te zien voor de Valkenburgers. Sammy Zandbergen sloeg een bal uit het doel en kreeg rood. De toegekende penalty werd door voormalig VVSB’er Niels van Pelt benut: 1-0.

In ondertal bleef het stug verdedigende Valken ’68 lang in de wedstrijd. In de 87e minuut werd het echter 2-0. Daarmee was het nog niet gedaan op Craeyenhout. Huig van Duijn benutte in twee instanties een penalty, maar kreeg ook nog rood.

SJC –  FC Oudewater 3-2 (1-2)
Goals: Aaron Koeman, Ralph van Oosten, Timo Ruigrok

HBS – Valken ’68 2-1 (1-0)
Goal: Huig van Duijn

Archieffoto: Johanna Oskam