SJC en SV Hillegom hebben zaterdag eenvoudig de volgende ronde van de Districtsbeker bereikt. De Noordwijkers waren op de Lageweg veel te sterk voor het Goudse Olympia: 4-0. SV Hillegom klaarde voor eigen publiek ook soepel de klus tegen Stormvogels: 3-0.

Bij SJC vierde Tom Duindam zijn rentree in de basis met twee goals. De spits opende in de dertiende minuut van afstand de score en kopte vervolgens na een uur spelen uit een corner zijn tweede binnen. Die laatste was goed voor de 3-0. Een andere aanvaller trok ook de aandacht: Wesley Haasnoot schoot op fraaie wijze twee vrije trappen binnen.

Ban gebroken in tweede helft

SV Hillegom ontdeed zich na rust van Stormvogels. In de eerste helft kon de ban nog niet worden gebroken tegen de verdedigende stellingen van de bezoekers. Dat lukte na rust wel. In de 57e minuut opende Dilano Wegkamp de score, hij haalde in derde instantie de trekker over. Vijf minuten later was weer raak en wederom drukte Wegkamp af. Uiteindelijk sloeg SV Hillegom zijn slag in twaalf minuten, want in de 69e minuut werd het 3-0 via Swen van Ommeren.

In de slotfase raakte Cani Yilmas, die de assist bij de tweede goal gaf, nog de lat.

SJC – Olympia 4-0 (2-0)
Goals: Tom Duindam (2), Wesley Haasnoot (2)

SV Hillegom 3-0 (0-0)
Goals: Dilano Wegkamp (2), Swen van Ommeren

Archieffoto: Johanna Wever


POPULAIRE BERICHTEN