Verdediger Dario van Breukelen was naar eigen zeggen klaar om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. „Ik zag geen uitdaging meer bij mijn vorige club, Forum Sport, ondanks dat het pas mijn eerste jaar was bij de senioren.’’ Hij vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond de centrale verdediger bij SJC en dat was geen toeval. 

Van Breukelen werd benaderd door trainer Florian Wolf. Nadat hij een paar wedstrijden van de student Bedrijfskunde had bekeken, nodigde de nieuwe coach van de Noordwijkers, de 20-jarige speler uit voor een gesprek en daar sprak vervolgens veel waardering uit.

Ontwikkeling
„Ik heb volgens hem een goede positionering en hij vindt mij een echte verdediger met veel snelheid. Daarnaast heb ik heel erg de indruk dat Florian precies bedenkt wie hij op welke positie neer wil zetten. Hij maakt voetballers echt beter en heeft veel aandacht voor je ontwikkeling.’’

„Als hij bij mij een verbeterpunt ziet, moet ik mij daar de volgende training alleen maar op focussen.’’

Dat gevoel werd in de eerste maanden bij SJC eigenlijk alleen nog maar sterker. Wolf analyseert elke wedstrijd met videobeelden en vertelt iedere speler wat er specifiek nog beter kan worden. „Als hij bij mij een verbeterpunt ziet, moet ik mij daar de volgende training alleen maar op focussen.’’ 

Wolf is met zijn 33 jaar een jonge trainer en dus zou je verwachten dat de spelers daar ook wel iets van zouden merken, maar Van Breukelen merkt weinig verschil met trainers die wat ouder zijn. „Florian doet veel met video-analyse en is innovatief.  Verder vind ik hem heel erg volwassen overkomen. Dat is alleen maar goed.’’

Daarnaast weet de oefenmeester volgens de verdediger als geen ander hoe hij zijn spelers om moet laten gaan met tegenslagen. Een goed voorbeeld daarvan was de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Velsen. Van Breukelen had het in de eerste helft lastig tegen de fysieke spits van de bezoekers, maar in de tweede helft herstelde de ex-speler van Forum Sport zich knap.

„Florian vertelde me wat ik moest doen en na de rust ging het gelijk een stuk beter. Ik voelde dat ik ook echt wat geleerd had in die wedstrijd, dus dat gaf me een goed gevoel. Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar daardoor ontwikkel ik mezelf wel steeds meer.’’

„In de rust loop ik bijvoorbeeld van het veld af en dan hoor ik veel mensen roepen: ‘Kom op hè!’’

Nieuw team
De 20-jarige verdediger is niet de enige speler die deze zomer overkwam naar SJC. Tegen Velsen stonden er maar liefst zes nieuwkomers in de basis. Wat daarbij opvalt is het aantal relatief jonge voetballers. De meesten lijken de Noordwijkse club te gebruiken om zich door te ontwikkelen om daarna een volgende stap in hun carrière te zetten, maar dat komt de ploeg alleen maar ten goede volgens Van Breukelen.

„Daardoor is iedereen hartstikke gretig op de trainingen. Elke speler wil namelijk het maximale eruit halen en veel leren. Tijdens de wedstrijden speelt niemand voor zichzelf. Ik merk juist dat we echt als een team proberen te voetballen en ik denk ook dat wij in staat zijn om in ieder geval te promoveren.’’

Sfeer
Zo is de student Bedrijfskunde op zijn plek bij SJC. Hij heeft zijn stap hogerop te pakken, is goed opgevangen door de spelersgroep, heeft zichzelf in de basis gespeeld en geniet van de atmosfeer bij de wedstrijden. 

„Er komen toch een stuk meer mensen kijken dan bij Forum Sport. Daardoor merk ik toch dat ik in de Bollenstreek speel. De supporters geven mij ook een positief gevoel. In de rust loop ik bijvoorbeeld van het veld af en dan hoor ik veel mensen roepen: ‘Kom op, hè!’. Dat doet me goed.’’

Foto: Johanna Wever

Lees ook: De ontdekkingsreis van Noordwijk-verdediger Rietveld
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)