Daar stond hij dan, Richard van Nieuwkoop, even voor half vijf. Met een peukje in zijn rechterhand en een plastic bekertje in z’n linker leunend tegen de tribune. Z’n hoofd naar de grond. Diepe zucht. Wat is er toch met Rijnsburgse Boys aan de hand? Je zag het ‘m denken. Weer niet de drie punten. Verloren van HHC Hardenberg ditmaal (1-2). Moedeloos wordt hij er van. ,,Dit is frustrerend.” Duidelijke taal van de doelman.

Het zijn niet de fijnste dagen om Rijnsburg-supporter te zijn. De ploeg ploetert en wacht al sinds half september op een driepunter. Het doet de Uien niet eens zoveel pijn in de competitie. Ook na de nederlaag tegen HHC Hardenberg staat de ploeg van Niek Oosterlee nog steeds zevende. Maar toch. Zo lang wachten op een overwinning? Het gaat knagen bij Rijnsburgse Boys, of ze dat nu willen of niet. ,,Misschien wel”, is Van Nieuwkoop eerlijk. ,,We komen weer achter en lopen dan wéér achter de feiten aan. Twee keer vandaag zelfs. We gaan elke wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Maar misschien kunnen we niet met de druk omgaan om punten te halen?”

Tegengoals
Het euvel is duidelijk bij Rijnsburgse Boys. ,,We krijgen de goals veel te makkelijk tegen”, vindt Van Nieuwkoop. Iets waar zijn trainer Niek Oosterlee het helemaal mee eens is. ,,In het voetbal is het normaal gesproken makkelijker om doelpunten te voorkomen dan te maken. Bij ons niet, wij krijgen teveel tegengoals. Daar word je moe van. Beide goals vandaag ook weer. Bij de 0-1 mag hun rechtsback, Gersom Klok, nooit zo lang de kans krijgen om de bal voor te geven. Dan maak je zelf de 1-1 en dan weet ik niet wat er met de ploeg gebeurt, maar dan gaan we naar achteren lopen. En dan valt de 1-2, moet je weer in de achtervolging. En ik had de ploeg nog gewaarschuwd hè? Die 1-2 valt uit een corner, maar bij de corner daarvoor zag ik het al fout gaan. Ik riep nog dat ze lucht stonden te dekken en de corner daarop valt hij binnen. Dat mag niet gebeuren! Er worden teveel persoonlijke fouten gemaakt. Het is niet nodig.”

Slaapmomentjes
Van Nieuwkoop: ,,Dat is iets van de laatste weken. We krijgen ze veel te makkelijk tegen. Nu ook weer. Het zijn twee slaapmomentjes. Er komt twee keer een man voor de verdediging. Dat is frustrerend voor een keeper.”

Rijnsburgse Boys had Hardenberg eigenlijk op geen beter moment kunnen treffen. De ploeg uit het oosten van het land steekt zelf ook niet in groootse vorm. Er werd gelijk gespeeld tegen Scheveningen en verloren van Excelsior Maassluis in de afgelopen twee duels.  Rijnsburgse Boys begon ook voortvarend. Maar langer dan tien minuten duurde dat niet. ,,We beginnen goed”, kijkt van Nieuwkoop terug op de openingsfase. ,,Koemans kopt na een minuut al op de paal. We hebben veldoverwicht. Maar het zit gewoon tegen. Vorige week ook al. Toen kwamen we in de eerste minuut op voorsprong tegen Kozakken Boys, maar wordt die goal afgekeurd. We moeten ook een keer voor komen. Dat is ons de laatste tijd niet gelukt.”

En dus beginnen de Rijnsburgse supporters langzamerhand te morren. ,,Dat ze ons graag zien winnen met ook nog eens mooi voetbal, dat is alleen maar goed”, pareert Van Nieuwkoop. ,,Het is prima dat ze kritisch zijn. Maar we moeten hier even doorheen. Er zijn nog vier, vijf wedstrijden tot de winterstop. Daar moeten we een goede serie neerzetten. Dan komt het allemaal toch nog goed.”

Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg 1-2 (0-1)
37. Van der Leij 0-1, 57. Ignacio 1-1, 66. Werkman 1-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Tillema, Hessing, Troost, Kuipers, Sardar, Celen, Van der Vijver (59. Leonard), Vlug, Ignacio, Koemans (70. B. Freke)

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Heemskerk

Samenvatting TV West

Reactie Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee

Reactie Rijnsburgse Boys-speler Bart Freke

Mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Resham Sardar


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO