Rijnsburgse Boys verwelkomt de kerstdagen met een kater. De Uien verloren op de Middelmors met 0-4 van HHC Hardenberg. Trainer Niek Oosterlee was na de wedstrijd duidelijk. ,,0-4 thuis is een zeperd. Maar de uitslag was terecht. We hebben nergens aanspraak op gemaakt.”

Rijnsburgse Boys had een inhaalwedstrijd op het programma staan. Winst vandaag zou betekenen dat de geel-zwarten aansluiting zouden vinden met de subtop van de Topklasse. Een verliespartij zou zorgen voor stuivertje wisselen met de tegenstander: het Overijsselse Hardenberg. In een zeer slechte wedstrijd van Rijnsburg-kant werd het dat laatste.

Rijnsburgse Boys had de eerste helft een groot veldoverwicht. Maar het waren de bezoekers die twee keer mochten juichen. Na een kwartier schoot Willem Lanjouw de 0-1 binnen. Oosterlee over het vroege tegendoelpunt. ,,Een schitterende treffer, ontstaan door balverlies van ons op het middenveld. Daarna hebben wij één echte kans gecreëerd. Dat is vrij weinig voor een hele wedstrijd.”

De 0-2 kwam uit een dubieuze penalty, die door Hielke Penterman zonder greintje twijfel werd binnen geschoten. Oosterlee vond de penalty terecht, maar zette er toch zijn vraagtekens bij. ,,Ik geloof dat de speler werd vastgepakt. Als ze daarvoor een penalty geven, vind ik dat prima. Dan krijg je elke wedstrijd in de Topklasse vijf of zes strafschoppen. Maar niet de ene week wel en de andere week niet. Laten we afspreken, vasthouden in het zestienmetergebied is altijd een strafschop.”

De eerste helft van Rijnsburgse Boys was matig, maar de tweede helft was dramatisch. Oosterlee had wel een verklaring voor het belabberde schouwspel. ,,Het veld was slecht, we hadden de wind tegen en stonden 0-2 achter. Alle ingrediënten om tot goed voetbal te komen ontbraken.”

Hardenberg wist dankbaar te profiteren. Penterman scoorde uit een van de weinige aanvallen op mooie wijze de 0-3. Om de pijn voor Rijnsburgse Boys nog groter te maken kreeg de ingevallen Resham Sardar een rode kaart. Oosterlee: ,,Was een lachertje, net als de 0-4. Toen werd een speler van ons in de rug geduwd, maar dat zag de scheidsrechter ook niet.”

Rijnsburgse Boys gaat als de nummer 7 de winterstop in en heeft een achterstand van 14 punten op koploper Kozakken Boys. Nummer 3 Capelle is met vier punten echter wel binnen handbereik.

Tekst: Matthijs Snepvangers