In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen is Ter Leede in de Hoofdklasse A tegen een 0-3 nederlaag opgelopen tegen Spijkenisse. Drie sleutelmomenten bleken achteraf cruciaal voor het verloop van de wedstrijd.

Iemand die niet naar de randzaken van het voetbal kijkt en puur en alleen op het spel van een team let, kan nog zeggen dat de ploeg van Henk Wisman te slordig was om het de Spijkenisse echt moeilijk te maken. Maar na afloop van de wedstrijd was iedereen het ermee eens dat er drie momenten in de wedstrijd waren die van enorm belang zijn geweest voor de thuisploeg.

De Sassenheimers begonnen furieus aan de wedstrijd. Er werd gedurfd gespeeld, getuige het doordekken van de rood-gelen, waarbij het achterin soms zelfs één op één stond. In de derde minuut werd dat kunstje al uitgevoerd, wat resulteerde in een fantastische goal van Ian van Otterlo. Alleen de scheidsrechter keurde het doelpunt af. En daar was Ter Leede-spits Jeffrey Bok het niet mee eens.

„Nadat onze keeper gewisseld moest worden waren we even van slag en werden we slordig.”

„Wat mij betreft was dat een belangrijk moment in de wedstrijd, maar het was jammer dat de scheidsrechter hem afkeurde. In de eerste helft waren we gewoon de bovenliggende partij en creëerden we een paar goede kansen, maar die keeper (Mustafa Amezrine ex-Noordwijk red.) heeft ze er goed uitgehaald.“

Keeperswissel
Die eerste tegenslag kwam Ter Leede nog wel te boven, want tot het uitvallen van eerste keeper Ruben van der Does, de tweede keeper Michael Bekkers was eveneens geblesseerd, was Ter Leede volop in de aanval en was het wachten op de eerste goal. Dat Van der Does de strijd moest staken was te merken in het team.

Ruben van der Does viel geblesseerd uit bij Ter Leede

De Sassenheimers hadden daarna opeens een stuk minder grip op de wedstrijd. „Nadat onze keeper gewisseld moest worden waren we even van slag en werden we slordig. Er kwam een bepaalde vorm van onrust in ons elftal. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurde toch“, concludeerde trainer Wisman.

Shock-momentje
Glenn Teunissen, die hiervoor nog geen één oefenwedstrijd had meegedaan bij het eerste elftal, moest opeens tussen de palen staan. Zijn officiële debuut kwam uit het niets. „Het was even een shock-momentje voor mezelf. In zo’n wedstrijd als tegen Spijkenisse er in één keer moeten staan, dat was best pittig, maar ik heb geprobeerd om er het beste van te maken.“

Na de 0-1 van ex-Noordwijker Stefano Goncalves pakten de Sassenheimers de draad in de laatste tien minuten van de eerste helft weer op. De tweede teleurstelling leek daarmee doorstaan. Vol vertrouwen ging de ploeg van Wisman de tweede helft in, mede ingegeven door het feit dat ze op sportpark De Roodemolen vaker een 0-1 achterstand hadden goedgemaakt.

,,De rode kaart was echt een kantelpunt in de wedstrijd. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan en kregen we geen druk meer op Spijkenisse.”

Helaas voor Ter Leede moest er een derde tegenslag verwerkt worden, die ze niet meer te boven kwamen. Toon Zwetsloot kreeg  op de doellijn de bal tegen de arm aan geschoten. De scheidsrechter was duidelijk in zijn oordeel, rode kaart en een penalty voor de groen-witten. Die werd binnengeschoten door Kees Tol, eveneens ex-Noordwijk.

„Ik stond er zelf te ver vandaan om het te kunnen beoordelen. Toon (Zwetsloot red.) zegt zelf dat die hem op zijn arm kreeg, dus dan is het een penalty denk ik“, aldus Bok die een andere mening had dan zijn trainer.

Kaarsje uit
„Ik vond het geen handsbal. De rode kaart was echt een kantelpunt in de wedstrijd. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan en kregen we geen druk meer op Spijkenisse. We hebben het nog wel tien minuten geprobeerd, maar daarna ging het kaarsje uit.“ Sander Barragan zorgde voor het slotakkoord op De Roodemolen. Hij zette een kleine tien minuten voor tijd de 0-3 eindstand op het scorebord.

Ter Leede – Spijkenisse 0-3 (0-1). 25. Goncalves 0-1, 54. Tol (pen.) 0-2, 81. Barragan 0-3

Rood: 53. Zwetsloot (Ter Leede)

Ter Leede: Van der Does (11. Teunissen), Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Mulder, Van der Lans (72. Wajer), Zwetsloot, Ian van Otterlo (76. Dam), Caicedo, Joey van den Berg, Jeffrey Bok

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto’s: Hans Schalk