Met een negende plek na zeven duels, staat Ter Leede stevig in de middenmoot van de Derde Divisie. Niks mis mee voor een promovendus. Aanvoerder van de Sassenheimers, Mike Boelee, is ook niet ontevreden over de start van de nieuwkomer in de Derde Divisie, maar eist toch meer van z’n ploeg. Zo ook zaterdag bij Excelsior ’31. Ter Leede speelde met 2-2 gelijk in Rijssen. Als het aan de captain had gelegen, had Ter Leede meer uit het duel in Overijssel moeten halen. Zeker omdat Excelsior ’31 een helft lang met tien man speelde.

Misschien komt het door het tikkeltje Amsterdamse bluf dat Boelee standaard met zich meebrengt. De ras-Amsterdammer is een sfeermaker pur sang, maar kan in het veld kiezelhard zijn voor z’n medespelers. Dat draagt hij dan ook graag uit. ,,We zijn vaak te lief geweest dit seizoen. Moeten eerder een wedstrijd kunnen killen. Daar moeten we kritisch op blijven.”

Rode kaart
Na de wedstrijd tegen Excelsior ’31 bleef Boelee met hetzelfde gevoel over. Ter Leede trof in de derdedivisionist uit Rijssen een goed voetballende tegenstander, waar het vooral de eerste helft flink wat moeite mee had. De thuisploeg kwam na de Sassenheimse openingsgoal van Sohaib Echahbouni gelijk via Boy Boeloerditi. Vlak voor rust maakte Hakim Ezafzafi vanaf de penaltystip de 2-1.

,,Ik ben ook niet meer de jongste, hè?”

Excelsior ’31 maakte het zichzelf een stuk lastiger door nog voor rust tegen een rode kaart aan te lopen. Doelpuntenmaker Boeloerditi mocht eerder dan z’n teammaten de kleedkamer op zoeken. ,,Dat hielp ons wel in het zadel”, zag Boelee. De Amsterdammer had zelf niet door waarom er een kaart werd getrokken. ,,Maar volgens onze verdediger Dirk Hoekstra trapte er een speler na bij hem. De grensrechter had ook wat gezien en seinde de scheidsrechter in. Het was sowieso een domme actie van die speler.”

Ongeslagen
In de tweede helft speelde Ter Leede te onrustig en slordig aan de bal om zelf met de driepunter aan de haal te gaan. Dankzij een mooie knal van middenvelder Ian van Otterlo speelden de Sassenheimers nog wel gelijk. ,,Weet je wat het is… We doen lekker mee in de Derde Divisie en zijn nu al een paar wedstrijden op rij ongeslagen.”

,,Maar als we nou kijken naar de laatste drie wedstrijden die we gelijk hebben gespeeld, dan hadden we daar twee wedstrijden van kunnen winnen. Als dat was gebeurd, hadden we bovenin de middenmoot gestaan. Dan hadden we ons tot aan de winterstop al nergens meer druk over hoeven maken. Nu winnen de ploegen onderin en kruipt het meer naar elkaar toe. Dat is zonde”, vond de captain van Ter Leede.

,,In de afgelopen weken hebben we al laten zien dat we bij een achterstand niet de kop laten hangen.”

Toch is de aanvoerder trots op z’n ploeg. Trots ook op de rol die hij als eind twintiger daar nog in heeft. Boelee miste al twee wedstrijden vanwege fysiek ongemak, maar is ook als leider in de groep van waarde. ,,Ik ben ook niet meer de jongste, hè?”, lachte de Amsterdammer om z’n twee gemiste wedstrijden.

Mentaal
,,Ik moet ook af en toe mijn rust pakken, dat is voor mij op deze leeftijd ook belangrijk. Ik kan op mentaal vlak ook belangrijk zijn voor mijn ploeg. In deze competitie gaan we vaak genoeg tegen nederlagen aanlopen. De vraag is dan: hoe ga je daarmee om? In de afgelopen weken hebben we al laten zien dat we bij een achterstand niet de kop laten hangen. Daarom ben ik niet ontevreden over ons begin van dit seizoen.

Archieffoto: Hans Schalk

Samenvatting Excelsior ’31 – Ter Leede (Beelden: Excelsior ’31 TV)