SV Hillegom speelt nu al enige jaren in de Eerste Klasse, maar als het aan trainer Thijs Sluijter ligt gaat de fusieclub op termijn hogerop. “Ik vind dat je mag uitspreken dat dit een Vierde Divisie-club is”, zo vertelde hij onlangs in onze Podcast VIDB Café.

Sluijter, een ervaren oud-prof, is bezig aan zijn eerste seizoen op de Zanderij. Het bevalt hem wel in Hillegom. “We zijn een club die een premie betaalt, maar geen vaste vergoeding per maand. Daar sta ik volledig achter, maar dat maakt het wel wat moeilijker om te promoveren.”

“Aan de andere kant merk ik nu wel dat er een omslag gaande is bij de club en spelers echt naar Hillegom willen komen. Als je kijkt naar de accommodatie, de sfeer bij de club en de spelers die we hebben, dan ziet dat er goed uit. Dat geldt ook voor het nieuwe veld dat is aangelegd en de jeugd die zich ontwikkelt.”

‘Mooie voorbeelden’
De randvoorwaarden om richting het derde amateurniveau van Nederland te gaan, zijn aanwezig. “De Vierde Divisie is een mooi plafond voor deze club. Op basis van wat SV Hillegom uitstraalt en hoe we erop staan, mag je dat best uitspreken. Zonder arrogant te zijn of betalingen te doen. Dat laatste is helemaal niet nodig om de Vierde Divisie te halen. Swift en WV-HEDW uit Amsterdam zijn daar mooie voorbeelden van. Dat zijn ook clubs die minimaal betalen, los van een premietje hier en daar misschien.”

De huidige selectie heeft zijn plafond niet bereikt, vindt Sluijter. “Er zit potentie in deze groep. We zijn ook redelijk breed. Ik denk alleen dat we als team en als club wat meer mogen geloven in onszelf. Wat meer bluf mogen uitstralen en wat meer mogen eisen van elkaar. Het is vaak wat vriendjes onder elkaar. Dat mis ik nog wel een beetje. Misschien is dat wel mijn fanatisme. Aan de andere kant moet het ook wel leuk blijven: het blijft een amateurclub.”

Beluister hieronder de gehele aflevering van VIDB Café, waarin naast Sluijter ook verdediger Maurice van der Neut aanschoof. De aflevering werd op 15 februari opgenomen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: SV Hillegom haalt Haggerty terug naar de Bollenstreek

POPULAIRE BERICHTEN