FC Lisse heeft het topduel tegen Spakenburg onnodig met 0-1 verloren. De equipe van Misha Salden kreeg in de tweede helft drie uitstekende kansen. Koen Fokkema en Renaldo Jongebloet wisten er echter geen raad mee. Compleet tegen de verhouding in sloeg Spakenburg twee minuten voor tijd via Salim Amerzgiou wel toe. ,, Dit voelt heel oneerlijk”, baalde doelman Mark de Vries.

De eerste helft was van een zeer matig niveau met alleen maar buitenspelgevallen. Er vielen ook weinig kansen te noteren voor beide teams. FC Lisse heeft nog steeds met veel mutaties in de ploeg te maken. Dat Tom Zoontjes weer terugkeerde van een blessure was een welkome meevaller. Zoontjes begon op de bank en viel de tweede helft in.

Vizier niet op scherp

Zoontjes was de man die Fokkema twintig minuten voor tijd vrij voor de keeper zette. De rappe aanvaller had Lisse in een zetel kunnen brengen, maar faalde jammerlijk. Toch liet de ploeg van Salden zich niet ontmoedigen. Het speelde volle bak op de aanval, met een enorm portie strijd en passie. Dat leek zich uit te gaan betalen, maar ook de twee volgende kansen werden verkwanseld. Jongebloet en nogmaals Fokkema hadden hun vizier niet op scherp.

Waar Lisse met 3-0 voor had moeten staan, kreeg het de kous op de kop. Want Spakenburg had aan een kans genoeg. Amerzgiou schoot in derde instantie uiteindelijk raak. Daarmee kreeg Spakenburg een veel te riante beloning, want de in zwart gehulde Blauwen kwamen bijzonder pover voor de dag.

Uitstraling

,,Het voetbalspel was niet in ons voordeel vandaag”, sprak coach Jochem Twisker. ,,Aan de andere kant wisten we wat ons te wachten stond. Dan moet je tot een manier van voetbal overgaan en niet volharden in kort positiespel. Ik had geen geloof dat we de goal nog zouden maken. Eerlijk gezegd hebben we niet verdiend om deze wedstrijd te winnen. FC Lisse was de bovenliggende partij. Wij kwamen tekort in de duels. We hadden vandaag ook te weinig uitstraling.”

FC Lisse-doelman Mark de Vries baalde verschrikkelijk van de nederlaag. ,,Wat is dit een teleurstelling voor de ploeg. Wij hadden deze wedstrijd binnen moeten halen. Spakenburg heeft aan een kans genoeg en daardoor ga je gewoon het schip in. Het voelt heel oneerlijk. Aan de andere kant krijg je vier kansen de tweede helft. Daar hadden we minimaal twee keer uit moeten scoren”, sprak de goalie. ,,We hadden ons meer lucht kunnen verschaffen op de ranglijst. Met een punt had ik nog vrede gehad. Nu staan we helemaal met lege handen. We zullen nu alles uit de kast moeten halen om bij de onderste vier weg te blijven. Gewoon nog een schepje er bovenop, te beginnen volgende week bij Katwijk.”

Tekst: Hennie van de Weerd