Nick Lim is één van de nieuwe, verfrissende gezichten van het jonge SJC dat weer trots door de Hoofdklasse wandelt. Na een moeizaam jaar in de Derde Divisie, waarin de club zelfs de trainer ontsloeg en de vereniging degradeerde, is de lach en de spelvreugde weer terug in Noordwijk. Ook VOC werd slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van Florian Wolf. Na toch een matige eerste helft, werd de ploeg uit Rotterdam uiteindelijk met 3-1 opzij gezet.

Om de overwinning te vieren in het natte en koude Noordwijk werd de SJC-jeugd door de trainer naar binnen gehaald om in de kleedkamers van het eerste het feestje verder te vieren. De jeugdige supporters namen hun trommel mee en sloegen het instrument bijna doormidden om hun helden toe te juichen. Even later zou het ‘van links, naar rechts’ ook nog worden aangeheven.

Het past allemaal in het plaatje van het huidige SJC, waar na een tumultueus jaar de lach weer terug is. ,,Dat die kinderen even binnen kwamen, was echt lachen”, vond ook Lim. ,,De teamsfeer is bij ons sowieso prima. Je merkt het ook aan de jongens die nu op de bank zaten. De wissels, in dit geval Levi van Nispen en Billy Taveres, vielen echt goed in. We hebben een prima start zo met elkaar.”

Van de vijf duels in dit seizoen, won SJC er vier. Alleen het uitduel bij HBS ging verloren. ,,En dat had echt niet gehoeven”, beweerde Lim. ,,De resultaten waren verder hartstikke goed.” Tegen VOC begon het zondag alleen een stuk minder. In de stromende regen oogde de ploeg van Wolf mat. De bezoekers profiteerden van de matige Noordwijkse vertoning voor rust. Via de strafschopstip kwam VOC vlak voor rust dankzij Yannick Koevermans op 0-1.

Goed moment
,,We hadden de rust even nodig. Om alles weer even om te zetten en weer scherp aan de tweede helft te beginnen.” Via Lim kwam de thuisploeg ook al vrij rap op 1-1. ,,Scoren is altijd lekker, maar het gebeurde ook nog op een goed moment. Die 1-1 was echt belangrijk. We gingen in de tweede helft wat opportunistischer voetballen. Levi kwam er in en dat hielp wel. We hielden wat meer ballen vast en kregen meer kansen.”

Nick Lim voelt zich goed bij SJC: ,,Kan belangrijk zijn voor het team”

Dat resulteerde uiteindelijk in de 2-1 van Derrin Wijdenbosch en de 3-1 van de voet van Sassenheimer Melvin van Stijn. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staat SJC nu derde en heeft het minder verliespunten dan koploper JOS. De Amsterdammers hebben één wedstrijd meer gespeeld op dit moment.

Vastigheden
De sleutel tot het succes ligt bij de vastigheden die trainer Wolf er al vrij rap heeft weten te slepen in Noordwijk, volgens Lim. ,,En dat terwijl wij tegen VOC met een compleet nieuw middenveld speelden. We begonnen dit seizoen met Stef van der Zalm, Timo Ruigrok en Tom Broekhuizen op de middelste linie. Die waren er zondag allemaal niet bij. Nu speelden we met Demir Strojil, Abbas Al Tamimy en Melvin van Stijn. Maar die losten het gemis prima op.”

Ook Lim zelf doet het in de verdediging goed bij SJC. De jonge voetballer (21) uit Oegstgeest is blij met z’n rol in Noordwijk. ,,Dat komt omdat ik nu elke week belangrijk kan zijn voor mijn ploeg. Ik kom natuurlijk van Jong FC Utrecht. Daar waren de spelers die tegen het eerste aan zaten de uitblinkers. Hier bij SJC kan ik veel meer mijn stempel drukken op het spel.”

Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Van der Zwet (Warmunda) blijft positief: ,,Het kan alleen maar beter gaan”‘

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer