Dirk Kuyt heeft woensdagavond een hoofdrol opgeëist in de ruime bekerzege van Feyenoord op ADO Den Haag. De Rotterdammers zegevierden met 5-1 en Kuyt nam drie treffers voor zijn rekening, waarvan twee vanaf de strafschopstip.

Zijn uitblinkende optreden kwam voor Kuyt op een welkom moment, aangezien hij zondag tegen AZ (0-4 winst) gepasseerd was. Zelf vond de aanvaller het helemaal geen issue, zo liet hij na afloop van de wedstrijd tegen ADO, met de bal in zijn hand vanwege zijn hattrick, voor de camera van FOX Sports weten.

,,Het moet over Feyenoord gaan, niet over Dirk Kuyt. De media proberen er dan een groot item van te maken. Misschien is het positief dat mensen zich zo druk om mij maken. Ik ben 36. Soms moet een trainer keuzes maken en zijn keuzes respecteer ik.”

Voor Voorhouter Django Warmerdam kwam het bekeravontuur ten einde. Zijn club, PEC Zwolle, leidde lange tijd met 1-0 tegen FC Utrecht door een vroege treffer van Nicolai Brock-Madsen, maar in de laatste vijf minuten sloegen de bezoekers tweemaal toe. De winnende goal van Richairo Zivkovic viel in de 93e minuut.

Warmerdam werd vervangen in de 79e minuut, toen PEC nog aan de gunstige kant van de score stond.