Aanvoerder Delano a Cohen liep scheldend en tierend door de catacomben, met krachttermen die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten. Zijn lichaamshouding sprak – waar mogelijk – nog meer boekdelen. Het was voor A Cohen en de zijnen moeilijk te bevatten dat de bekerwedstrijd tegen FC Volendam verloren was gegaan (1-3). 

Alle ingrediënten voor een stunt leken aanwezig. Een ouderwetse, heerlijke cupsfeer, een vastberaden en scherp Quick Boys en een ogenschijnlijk wat minder geconcentreerd en geïnspireerd FC Volendam. Toen de bezoekers een vroege achterstand gevolgd zagen worden door een rode kaart leek Quick Boys in een zetel zitten. Maar niets bleek minder waar.

,,Doodzonde natuurlijk, maar geen ramp. We zeiden ook tegen elkaar: ‘vooraf hadden we voor 1-1 bij rust getekend’.”

Wat Quick Boys ook probeerde, het kreeg een tweede treffer niet op het scorebord. Een vrije trap van A Cohen op de lat had een beter lot verdiend, iets dat zeker ook gold voor een magnifieke omhaal van Yordi Teijsse. Maar diens stijlvolle inzet belandde eveneens op het aluminium. Zet daar tegenover dat Volendam vrijwel al zijn uitbraken verzilverde en je hebt een verklaring voor het feit dat Quick Boys alsnog het onderspit moest delven en naast een plek in de tweede ronde van de KNVB-beker greep.

Beduidend meer Katwijks doelgevaar
,,We hebben een flink lesje in effectiviteit gehad”, stelde doelman Martijn de Zwart. ,,Als je naar de kansenverhouding kijkt: wij hebben er meer gehad. We kwamen snel op 1-0 en stonden verdedigend goed. Vervolgens kregen zij rood, ook een voordeel voor ons. Vlak voor rust gaven we toch nog een goal weg. Doodzonde natuurlijk, maar geen ramp. We zeiden ook tegen elkaar: ‘vooraf hadden we voor 1-1 bij rust getekend’.”

Met gezwinde spoed ging Quick Boys de tweede helft van start, richting de eigen aanhang. Het was vanaf minuut éénrichtingsverkeer naar het doel van Volendam, een soort van slotoffensief van 45 minuten, slechts onderbroken door een spaarzame tegenaanval van de Volendammers. Quick Boys mocht dan over de steun van het thuispubliek beschikken, de bezoekers hadden een ander, misschien wel waardevoller wapen. De steun van Vrouwe Fortuna, die ditmaal Volendam als beschermengel had uitgekozen.

En zo kwam Misha Salden met zijn ploeg als winnaar uit de strijd in de regio waar hij jarenlang als hoofdtrainer van FC Lisse actief was. De voormalig prof werkte in zijn tijd op Ter Specke al voor Volendam, waar hij eerst technisch manager werd en afgelopen zomer hoofdtrainer.

,,Wij kunnen hier alleen maar verliezen. Hetzelfde geldt voor Quick Boys laatst tegen onze beloften.”

Het weerzien met de Bollenstreek was Salden aanvankelijk niet goed bevallen. ,,We hebben gewonnen”, was zijn veelzeggende reactie op de vraag wat hij van de wedstrijd vond. ,,Nee, de eerste helft was echt verschrikkelijk. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. In de tweede helft speelden we gelukkig een stuk beter.”

Het haasje zijn
Salden bekende dat uitschakeling lange tijd door zijn hoofd had gespeeld. ,,Een club uit de Jupiler League wint niet zomaar van een ploeg uit de hogere regionen van het amateurvoetbal. Ieder seizoen vinden er wel stunts plaats. Wij hoopten alleen dat wij zelf niet het haasje zouden zijn. En ja, daar dacht ik de eerste helft wel aan.”

,,Het is ook niet makkelijk hé. Als wij hier winnen, vindt iedereen dat normaal. Wij kunnen hier alleen maar verliezen. Hetzelfde geldt voor Quick Boys laatst tegen onze beloften. In feite was het voor Jong Volendam een makkelijkere opdracht dan voor ons vandaag.”

Quick Boys – FC Volendam 1-3 (1-1). 5. Teijsse 1-0, 45-2. Ten Den 1-1, 47. Runderkamp 1-2, 89. Mertens 1-3

Rode kaart: 33. Pedro (FC Volendam)

Quick Boys: De Zwart, Maeda, De Vreugd (64. Boukhari), Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Mahmoed (85. Lukoki), Van Steen (80. Kuijvenhoven), Kharchouch, Teijsse

Lees ook: ‘Rijnsburg wordt door het eigen geloof de tegenstander van zichzelf’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)