Boyd Stevens zette FC Lisse vorig week woensdag op het goede spoor. Bij een 2-0 achterstand in Dongen schoot hij vroeg in de tweede helft zijn Lisse naar 2-1. Het bleek het startsein voor een staaltje machtsvertoon van de nummer twee van de Derde Divisie. In het tweeluik werd de Brabantse tegenstander eerst met 5-2 verslagen om er afgelopen zaterdag nog een 2-1 overwinning bovenop te doen.

Stevens heeft het inmiddels uitstekend naar zijn zin bij de Lissenaren. De 23-jarige linkspoot sloot zich afgelopen oktober aan bij de ploeg, maar was toen nog niet speelgerechtigd. De multifunctionele speler moest vier weken wachten alvorens hij mocht spelen.

,,Mijn vader was ook keeper. Ik wil op het veld spelen, dat ligt me veel beter.”

,,Ja, ik was alleen maar aan het trainen en dat was best lastig, want je kan jezelf dan niet nuttig maken voor het team. Gelukkig was ik dat snel vergeten toen ik echt onderdeel uit ging maken van het team. De jongens hebben me hier uitstekend ontvangen bij de club. Ik voelde me gelijk thuis na mijn FC Twente periode bij de beloften. Voordeel voor mij was dat ik Brian van der Werff en Niels Buijs al kende en dat hielp wel om sneller te aarden. Na de winterstop heb ik meer dan 80 procent gespeeld. Daar ben ik zeer content mee, gezien hoe goed het gaat.”

Prestatie
Stevens, die bij FC Lisse voornamelijk op de linkerflank inzetbaar is, spreekt van een uitstekend seizoen voor de derdedivisionist. Het halen van de nacompetitie is een compliment waard op zich, als het aan de 23-jarige voetballer ligt.  ,,Dit is toch knap als je naar het vorige seizoen kijkt, toen de club het moeilijk had en zich net aan wist te handhaven? Promoveren zou zowel voor mijzelf als voor de club een hoogtepunt betekenen!”

Stevens heeft nog steeds goed contact met zijn broer Sonny die bij FC Twente het doel verdedigde en nu de overstap naar Go Ahead Eagles heeft gemaakt.  ,,Als hij tijd heeft komt hij weleens kijken naar mij wat ik er van terecht breng.” Daar waar Sonny de koning is onder de lat, moet Boyd er niet aan denken om de keepershandschoenen aan te trekken. ,,Nee, keeper zijn ligt mij helemaal niet. Mijn vader was ook keeper. Ik wil op het veld spelen, dat ligt me veel beter.”

,,Je moet goed je taken en opdrachten verrichten, die hij aangeeft. Als je dat goed uitvoert hoor je hem niet.”

In mijn jeugd heb ik op veel posities gespeeld. Zowel op het middenveld als voorin”, vervolgt de linksbenige speler van FC Lisse. ,,Daarna ging ik naar achteren en speelde ik ook als linkervleugel en als centrale verdediger. Bij Lisse heb ik ook al op verschillende posities gespeeld. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Als de trainer me op een plek zet waar hij me nodig heeft sta ik er gewoon. Mijn voorkeur gaat uit naar links centrale positie. Ik vind dat ik daar het meest tot mijn recht kom.”

De samenwerking met z’n trainer bevalt Stevens wel. ,,Met De Ruiter heb ik goed contact. Hij is een trainer die duidelijk is in zijn visie over het voetbal. Je moet goed je taken en opdrachten verrichten, die hij aangeeft. Als je dat goed uitvoert hoor je hem niet. En dat is de bedoeling.”

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen