SV Hillegom is dinsdagavond doorgedwongen tot de laatste acht van de Districtsbeker in West 1. De Hillegommers waren met 0-2 te sterk voor derdeklasser Almere FC.

In een sfeervolle ambiance, de thuisploeg had aardig uitgepakt met muziek en vuurwerk, probeerde Almere hoog druk te zetten. Dat beviel SV Hillegom wel, want de bezoekers voetbalden er bij vlagen goed onderuit.

Bal op de stip
Het leidde na achttien minuten ook tot de 0-1. De goalie van Almere, Vincent Lems, maakte een fout en vloerde daarna Cani Yilmaz, waarna de bal op de stip ging. Met het buitenkansje vanaf elf meter wist Jermano Huwaë wel raad: 0-1.

Almere had een handige linkerspits in de gelederen en die was kort voor rust dicht bij een treffer, maar Tijs Knapp greep reglementair in met een knappe sliding.

In de tweede helft gooide de thuisploeg van alles in de strijd. Die fysieke speelwijze kwam FC Almere ook op een tweede gele kaart en dus rood voor Teun Post te staan.

Pleit beslecht
Daarmee was het pleit eigenlijk wel beslecht. Dat was helemaal het geval toen Daan Schimmel aan de linkerflank opstoomde en met een bekeken schuiver voor de 0-2 zorgde.

Zodoende voegde SV Hillegom zich bij de laatste acht en moet het nog één ronde overleven om een ticket voor de KNVB Beker veilig te stellen.

FC Almere – SV Hillegom 0-2 (0-1)
Goals: Jermano Huwaë, Daan Schimmel

Archieffoto: Boudewijn van der Neut

Lees ook: SV Hillegom vindt opvolger voor Van Vuren na tip van oud-speler

POPULAIRE BERICHTEN