De wedstrijd tussen Swift en Ter Leede kreeg een vroegtijdig eind: scheidsrechter Maurice Paarhuis voelde zich niet lekker en bleek niet meer in staat om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De brilstand stond overigens nog op het scorebord na zestig  minuten voetballen tussen Swift en Ter Leede. De eerste mogelijkheid om de pot af te maken is op zaterdag 10 november.

Aanvoerder Mike Boelee kon het een dag na afloop van de wedstrijd nog niet helemaal begrijpen wat er in Amsterdam op het Olympiaplein gebeurd was. „Ik heb bizarre dingen meegemaakt, maar een scheidsrechter die niet verder kan omdat hij ziek is kan ik me niet heugen. Het kwam voor mij ook onverwacht.”

Na een uur spelen en nog zonder doelpunten op het scorebord besloot arbiter Paarhuis dat hij niet verder kon. De scheidsrechter kwam plots naar de aanvoerder van Swift toe om het kenbaar te maken. „In eerste instantie wilde hij het nog wel proberen. Maar na een tijdje nam hij de beslissing dat hij echt niet meer verder kon.”

,,Ik was gefocust op het spel van het team en daardoor had ik niet door dat het zo erg was.”

,,We hadden nog even de hoop dat er eventueel een scheidsrechter in de buurt was, maar dat was helaas niet het geval. Ik dacht aanvankelijk dat hij het na de tijdelijke staking wel weer zou gaan oppakken. Ik was gefocust op het spel van het team en daardoor had ik niet door dat het zo erg was.” De pas 29-jarige scheidsrechter uit Ommen moest een jaar geleden ook al een wedstrijd staken nadat hij onwel werd.

Geen wonderploeg
Het eerste uur van de wedstrijd liep het overigens niet zo lekker als de ploeg van Henk Wisman gehoopt had. „Het was heel rommelig wat we lieten zien. We kregen geen druk op hun achterhoede en we verloren veel te snel de bal. Ons middenveld won geen tweede ballen en daardoor kwamen we ook niet aan voetballen toe. Swift is geen bijzondere ploeg vind ik, dus daar moet het ook niet aan gelegen hebben. Maar gelukkig hebben we nog dertig minuten.”

,,Een half uur vol gas en zorgen dat we net zo leeg zijn als in een hele wedstrijd.”

Hopelijk voor de Sassemse ploeg zijn ze dan wel in staat om wat beter het balletje rond te laten gaan en een doelpunt te maken. Maar hoe gaan ze die laatste dertig minuten aanpakken? „Hoe we dat precies gaan doen zien we tegen die tijd wel. Dat wordt vreemd, maar dan moeten we alles geven wat we in ons hebben. Een half uur vol gas en zorgen dat we net zo leeg zijn als in een hele wedstrijd. Een rare situatie, maar we hebben nog genoeg om voor te spelen en hopelijk doen we het beter dan in de eerste zestig minuten.”

Vasthouden
Waar liggen de aandachtspunten dan precies volgens aanvoerder Boelee? „We kunnen een bal prima van achteren naar voren spelen, maar we hebben moeite om de bal voorin vast te houden. Daar werken we hard aan en geven er voldoende aandacht aan besteden op de training. Maar tegelijkertijd zijn we pas drie wedstrijden onderweg en kan je niet verwachten dat alles er al is ingeslepen.”

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Tejan: kort van stof, sterk in z’n daden’

POPULAIRE BERICHTEN