Het had een mooie paaszaterdag moeten worden aan de andere kant van het land. Voor het gemak was er een dubbeldekkerbus geregeld voor alle supporters die meegingen om het eerste van SJC aan te moedigen tegen Silvolde. De topper in de Hoofdklasse werd echter beslist in het voordeel van de thuisploeg: 2-0.

,,We hadden mooie zaken kunnen doen zaterdag”, blikte doelman Kevin Schelvis teleurgesteld terug op de trip naar het uiterste puntje van Gelderland. ,,Maar we speelden gewoon niet één van onze betere potjes. Balen. Gelukkig heeft Purmersteijn ons nog een beetje geholpen met de overwinning op Hollandia.”

Verliespunten
Daarmee bleef de schade redelijk beperkt voor de manschappen van Sjaak Polak. De enige ploeg die hetzelfde aantal verliespunten heeft als SJC is Silvolde zelf. Maar het elftal van trainer Dennis van Beukering – juist, broer van – moet nog drie duels inhalen en daarin het gat van negen punten zien te slechten.

,,Ik vond Silvolde helemaal niet zo’n wonderploeg.”

,,En dat zijn niet de makkelijkste potjes”, beweerde Schelvis. Zo spelen Hollandia en Silvolde nog twee keer tegen elkaar en moet de ploeg van Van Beukering ook nog het duel tegen de nummer twee van de competitie, Leonidas, inhalen.

,,En ik vond Silvolde helemaal niet zo’n wonderploeg. Ze hebben tegen ons de goals op belangrijke momenten gemaakt en op die manier de wedstrijd in hun voordeel beslist.” De thuisploeg kwam na twintig minuten via Mats Hegman op voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen zette Roel Hebbinck de 2-0 eindstand op het scorebord. Vijf minuten voor tijd kreeg SJC nog de kans om vanaf elf meter de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd, maar Jordy Groot faalde vanaf de stip.

SJC doelman Kevin Schelvis kan reddend optreden na een corner van de thuisploeg

,,In de eerste twintig, vijfentwintig minuten vond ik ons ook gewoon de betere”, vond de Noordwijkse goalie. ,,Kwalitatief hebben wij ook meer in huis. We waren niet de gelukkigste. Misschien was dat ook wel een beetje onze eigen fout. Het was duidelijk dat Silvolde vol de laatste kans knokte. Zij moesten en klapten er vol bovenop. Alle ‘halve balletjes’ vielen hun kant op. Daarin gingen ze af en toe over de schreef. Maar daar hadden we zelf ook slimmer op kunnen anticiperen. We zijn te lief geweest.”

Ondanks het verlies staat SJC nog steeds bovenaan in de Hoofdklasse. Daardoor was de sfeer niet eens zo heel bedrukt in de bus terug naar Noordwijk.

,,Ze hebben ons negentig minuten lang gesupport met trommels. Een gekkenhuis. Echt een compliment naar die jongens.”

,,Dat kwam ook door de fans. Veel jeugdleden van de A en B zijn ook mee geweest. We reden met z’n allen in één bus. Op de heenweg hebben we beneden, afgezonderd gezeten van de fans en sponsoren. Op de terugweg zijn we boven gaan zitten en hebben we er met z’n allen nog een feestje van gemaakt. Het was echt gaaf dat ze er waren. Ze hebben ons negentig minuten lang gesupport met trommels. Een gekkenhuis. Echt een compliment naar die jongens.”

Hollandia
Over een week speelt SJC thuis tegen Purmersteijn. Juist de ploeg die punten af wist te snoepen van concurrent Hollandia. ,,Elke ploeg heeft het vooral daar lastig op het kunstgras. Hollandia afgelopen zaterdag dus. En wij speelden daar ook met 0-0 gelijk eerder dit seizoen. Maar we gaan ervoor om ons weer thuis te herpakken, net zoals thuis tegen RKHVV, toen we ook een week daarvoor de topper verloren tegen Hollandia.”

Silvolde – SJC 2-0 (1-0) 24. Hegman 1-0, 67. Hebbinck 2-0

SJC: Schelvis, Sloos (42. Van Heijningen), Van Duijn, Verhoek (33. Dedel), Groot, Verweij, Broekhuizen, Van der Zalm, Broekhof (63. Al Tamimy), Duindam, Van Dijk

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Argon duwt Noordwijk naar de goede richting (plus video)’

SJC-trainer Sjaak Polak na Silvolde – SJC (Beelden: Silvolde Club TV)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO