In het restant van 28 minuten kwamen Swift en Ter Leede op een druiligere zaterdagmiddag niet tot scoren in de Hoofdklasse A. Net zoals dat in het eerste gedeelte van het duel overigens gebeurde. Op 15 september jongstleden werd de wedstrijd na 62 minuten noodgedwongen gestaakt, nadat arbiter Maurice Paarhuis niet verder kon en er geen vervanger voorhanden was.

De 0-0 over de volledige negentig minuten betekende een tegenvaller voor Mike Boelee. De Ter Leede-verdediger moest tot zijn teleurstelling constateren dat zijn ploeg halfbakken aan het mini-duel begon. Met als resultaat dat het hierna ook niet meer goed kwam.

,,We wilden vooraf vroeg drukzetten naar voren zonder daarbij in onze defensieve taken te verzaken. Daar is weinig tot niets van terechtgekomen. Erger nog, het meeste gevaar kwam deze middag van Swift. Met name bij standaardsituaties en dat waren er nogal wat. Daar konden wij slechts twee kansjes tegenover stellen. Veel te weinig om aanspraak te mogen maken op de drie punten. Het was zelfs zo dat als er één ploeg verdiende om te winnen, het Swift was.”

Beperkte tijd
Klare taal van de routinier die net als de overige 21 acteurs een vreemde middag meemaakte. Gewoon met de spelersbus naar Amsterdam, inclusief een normale wedstrijdvoorbereiding, leek het op een zaterdag als alle andere. De praktijk was echter anders.

Boelee: ,,Het was veel te rommelig bij ons. Rennen en vliegen. In de achterhoofden speelde waarschijnlijk toch mee dat er maar een beperkte tijd was om tot scoren te komen. Uiteindelijk werd het daardoor een bijzondere middag.”

,,Het scorebord liep ook nog eens niet mee. Heel vervelend, want je hebt daardoor geen idee op welk moment je in de wedstrijd zit.”

Voor Ter Leede viel er dus nauwelijks mogelijkheden te noteren. Joey van den Berg werd in kansrijke positie afgefloten wegens buitenspel. Alleen Jeffrey Bok kreeg nog een aardige schietkans. Naarmate de tijd vorderde zette de thuisploeg aan in de jacht naar twee bonuspunten.

Ter Leede doorstond twee gevaarlijk indraaiende hoekschoppen en een listige vrije trap van Dennis Dinkgreve, terwijl een afstandsschot van oud-Ter Leede speler Jesse Dingjan eveneens voor gevaar zorgde. Goals leverde het allemaal niet op. Net als tevredenheid bij de strijdende partijen die beide een schamel puntje overhielden aan het treffen. ,,Het zat er vanmiddag gewoon niet in”, moest Boelee erkennen.

‘Minuut 25’
Hoe vreemd het is om nog geen halfuur in actie te komen ondervond de verdediger aan den lijve. ,,Het scorebord liep ook nog eens niet mee. Heel vervelend, want je hebt daardoor geen idee op welk moment je in de wedstrijd zit. Voor mijn idee hadden we na een tijdje iets meer dan tien minuten gespeeld toen ik aan de scheidsrechter vroeg hoe lang er nog te spelen was. ‘We zitten nu in minuut 25’, kreeg ik als antwoord. Dan besef je pas echt hoe raar het is om zo’n korte periode te moeten spelen. Allemaal verre van ideaal.”

Hoewel het een pover duel was, voelde het bij de Sassenheimse aanvoerder toch aan als ’twee verloren punten’. ,,Bij winst hadden we aan kunnen sluiten bij de top drie. Die kans hebben we laten liggen. Daar staat tegenover dat we vandaag net zo goed hadden kunnen verliezen. Dus moet je tevreden zijn met de 0-0. Het is nu aan ons om aanstaande zaterdag een positief antwoord te geven tegen Capelle. Het blijft een vreemde competitie met een aantal bijzonder sterke ploegen. Stabiliteit moet ons daarin toch verder kunnen brengen.”

Swift – Ter Leede 0-0 (0-0)

Bijz.: Het duel op het Olympiaplein werd in de 62e minuut door arbiter Menno Kloet hervat met een scheidsrechtersbal.

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘De Ruiter: ,,Vervroegd Sinterklaas noem ik het ook wel”‘

POPULAIRE BERICHTEN