Ter Leede is zaterdagmiddag tijdens de 33e speelronde onder de degradatiestreep van de Derde Divisie Zaterdag beland. De Sassenheimers verloren zelf met 1-2 van Barendrecht en werden daardoor op de ranglijst gepasseerd door Excelsior ’31. FC Rijnvogels maakte indruk met een knappe uitzege op GVVV, waardoor ACV de titel veroverde.

Ter Leede trok aan het kortste eind in een knotsgek duel. Barendrecht nam al vlot de leiding, maar de thuisploeg repareerde halverwege de eerste helft via een kopbal van Dirk Hoekstra: 1-1. In de tweede helft kreeg Barendrecht al snel rood, maar nam het in ondertal na 57 minuten toch de leiding. Even later ontving ook Hoekstra rood, maar daarmee was het nog niet gedaan met de wegzendingen. In de 88e minuut werd Barendrecht tot een negental gereduceerd, maar de tijd bleek voor Ter Leede tekort om nog gelijk te maken.

Door de nederlaag kan het voor Ter Leede nog alle kanten op. De roodgelen kunnen volgende week uit bij DOVO direct degraderen, in de nacompetitie belanden, maar zich ook nog rechtstreeks veiligspelen. De onderste twee degraderen rechtstreeks.

Spektakel in Veenendaal
De titelstrijd in de zaterdagse Derde Divisie is gelopen, met dank aan FC Rijnvogels. De Katwijkers wonnen op Panhuis met 1-2 van GVVV, dat daardoor de achterstand op ACV zag oplopen tot zes punten. In Veenendaal was Yannic Augustinus de grote uitblinker. De doelman had al een aantal belangrijke reddingen verricht toen Kasper Michel na 29 minuten de openingstreffer binnenkopte: 0-1. In het vervolg bleef het duel kansrijk, waarbij FC Rijnvogels in de tweede helft ook de nodige goede mogelijkheden kreeg. Toch werd het na 76 minuten gelijk. Ilias Latif werkte binnen namens GVVV: 1-1.

De thuisploeg wilde meer, maar kreeg uiteindelijk niets. In de 88e minuut kopte Leonard de Beste de 1-2 binnen, om daarmee de sensatie compleet te maken.