Het bestuur van Ter Leede heeft Kees de Lange (61) voorgedragen als beoogd voorzitter van de club. Hij moet Ronald Vonk gaan opvolgen in Sassenheim. Die wil na vijf jaar de voorzittershamer gaan overdragen. De Lange moet in december nog officieel gekozen worden tijdens de Algemene Ledenvergadering van de derdedivisionist.

De Lange raakte ongeveer twintig jaar geleden betrokken bij Ter Leede, toen zijn zoon ging voetballen bij de rood-gelen. In de tussentijd is de Sassenheimer vijf jaar lang jeugdvoorzitter geweest. Vanaf 2011 woonde De Lange vanwege z’n werk zeven jaar lang met z’n gezin in Madrid. Nadat hij weer terugkwam in Sassenheim wilde hij weer actief worden bij de club.

Enkele maanden geleden  werd De Lange door Vonk uitgenodigd voor een gesprek, waarin hij werd gevraagd of hij voorgedragen mocht worden als kandidaat-voorzitter van Ter Leede. Nu De Lange daar positief op heeft geantwoord zal hij vanaf heden bestuursvergaderingen bijwonen en gesprekken voeren met commissies, leden en vrijwilligers, om zo goed voorbereid aan z’n rol te kunnen beginnen.

Foto: Ter Leede

Lees ook: ‘Van Geldorp verbindt zich definitief aan VVSB’

POPULAIRE BERICHTEN