In Barendrecht omzeilde Ter Leede een lastige klip door laagvlieger Smitshoek met 1-3 aan de kant te zetten. Daarmee houdt de brigade van Henk Wisman druk op koploper Noordwijk en tankte het zelfvertrouwen voor het restant van de competitie die straks in de vorm van de play-offs hopelijk nog een plezierig staartje moet krijgen voor de Sassenheimers.  

Over koploper Noordwijk wordt op De Roodemolen dan ook met geen woord gerept. De focus ligt, met nog zes competitieduels te gaan, volledig op het competitietoetje. Alles wat er deze competitie meer uit de bus rolt is voor rood-geel mooi meegenomen. ,,En daarom is deze overwinning vooral ook goed voor ons zelfvertrouwen. We willen straks op volle sterkte en in zo goed mogelijke vorm een gooi naar promotie doen. Daar helpt elke overwinning die we daarvoor behalen aan mee”, vatte tweevoudig doelpuntenmaker Ian van Otterlo het duel na afloop samen.

,,We waren voor de pauze heer en meester, maar kwamen niet verder dan een 0-1 voorsprong. Daarna gingen we op de oude voet verder en zag het er na de 0-2 gewoon goed uit. De aansluitingstreffer zorgde er een kwartier lang voor dat we het moeilijk hadden. Op de counter stelden we de zege echter tijdig veilig.”

Tandem
Korter en bondiger kon de ontmoeting met degradatiekandidaat Smitshoek niet worden samengevat. Ter Leede heerste voor de thee op alle fronten en dat leverde al snel een uitstekende mogelijkheid op voor Joey van den Berg. Binnen het kwartier lag de verdiende 0-1 van Van Otterlo toch nog tegen de touwen.

,,Na de 1-3 brak er iets bij hen en konden we de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen.”

Na een goede loopactie en een dito steekpass van Jeffrey Bok faalde de doelpuntenmaker oog in oog met goalie Mike van de Wijngaart niet. ,,Door het overwicht in meer doelpunten uit te drukken, hadden we halverwege al klaar kunnen zijn. Dat was bij ons vandaag het enige manco. In de rust heeft de trainer dat ook aangeven. Dat pakte daarna in eerste instantie goed uit.”

En opnieuw was van Otterlo het goudhaantje. Met een kopie van de 0-1, dit keer was Van den Berg de aangever, verdubbelde Ter Leede haar voorsprong al snel. ,,Eigenlijk was er toen niets meer aan de hand. Smitshoek probeerde het, vooral bij spelhervattingen, wel maar echt gevaarlijk werden ze nooit.”

Hoofden
Door een miscommunicatie tussen Rob Zandbergen en Sandor Laszlo kreeg Smitshoek de 1-2 echter op een presenteerblaadje aangereikt. ,,We hadden dit seizoen vaker een voorsprong verspeeld en ik denk dat zoiets op zo’n moment toch even door de hoofden van de spelers ging. We hadden het na die goal een kwartier lang lastig. Logisch, Smitshoek rook bloed en wij konden tijdelijk de goede oplossing niet vinden.”

Het aandringende Smitshoek kreeg met nog een kwartier op de klok de deksel alsnog op de neus. Na een goed uitgevoerde counter, waarbij Joey van den Berg het eindstation was, zaten de drie punten voorgoed in de knip. ,,Smitshoek probeerde het nog wel, maar dat was toch meer voor de vorm. Na de 1-3 brak er iets bij hen en konden we de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen.”

Smitshoek – Ter Leede 1-3 (0-1) 12. Van Otterlo 0-1, 52. Van Otterlo 0-2, 61. Delmee 1-2, 75. Van den Berg 1-3

Ter Leede: Laszlo, Sonha, Van der Lans, Kraaijvanger, Mouchih, Zandbergen, Zwetsloot (80. Siali), Van Otterlo, Bok, Van den Berg, De Kruijs

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Te lief SJC laat na goede zaken te doen in Gelderland (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO