De 2-2 bij laagvlieger Spijkenisse voelde voor Ter Leede na afloop aan als een bittere nederlaag. Door deze remise kwam achtervolger RKAV Volendam, dat wel wist te winnen, op gelijke hoogte met de Roodemolen-bewoners. Voeg daarbij het veel betere doelsaldo waarover de Volendammers beschikken en het is duidelijk dat Ter Leede na vandaag in de achtervolging is gedwongen in de titelrace in de Hoofdklasse A.

,,We kunnen het alleen onszelf na vanmiddag verwijten dat het zover gekomen is”, vertelt een diep teleurgestelde Rob Zandbergen na afloop. ,,Als het over drie wedstrijden op het doelsaldo aankomt, zijn we de klos. Het verschil in saldo bedraagt vijftien goals. Teveel dus om dat nog te compenseren. We staan na vandaag dus gewoon een punt achter op Volendam.”

,,Het duurde vervolgens even voor we een antwoord hadden op hun spel.”

Deze wrange conclusie, waar ook Zandbergen niet aan ontkwam, kreeg zijn beslag door de twee goals die Spijkenisse voor de pauze wist te fabriceren. De snelle 1-0 van Kees ‘Pier’ Tol werd per kerende post nog ongedaan gemaakt. Een goed doorjagende Robert Steemers bracht goalie Michael Termijn zodanig in de problemen dat Omar Limon de gelijkmaker kon binnenwerken.

Te laag tempo
Na de 1-1 verslikte Ter Leede zich opnieuw in de omschakeling van Spijkenisse. De thuisploeg kwam via het hoofd van Marvin van der Pluijm al snel weer aan de leiding. ,,Het duurde vervolgens even voor we een antwoord hadden op hun spel. Het tempo aan onze kant was in die fase echter te laag om voor de pauze nog iets terug te kunnen doen.”

,,Daarna zijn we steeds meer volle bak naar voren gaan spelen om het duel alsnog naar ons toe te trekken. Daar namen we bewust risico’s, maar het kon ook niet anders. Toch hebben we na rust tegen Spijkenisse, dat over veel goede voetballers beschikt, maar geen echt team is, weinig weggegeven.”

De Sassenheimse pressie leek uiteindelijk haar vruchten te gaan afwerpen. Het zat de formatie van Henk Wisman daarbij echter niet mee. Daar waar een goal van Joey van den Berg, in de slotfase wegens buitenspel werd geannuleerd, smaakten de druiven eerder ook al zuur voor Ter Leede toen een scherp indraaiende hoekschop van Ian van Otterlo gedragen door de felle wind in de ogen van heel Ter Leede de doellijn passeerde. Arbiter Franklin Berg en diens assistent oordeelden echter anders zodat dit feestje geen doorgang vond.

,,We hebben het initiatief uit handen gegeven en zijn nu afhankelijk van Volendam geworden.”

Uiteindelijk was het toch Van Otterlo die zijn ploeg aan de broodnodige gelijkmaker hielp. Een vrije trap van de clubtopscorer verdween via een Spijkenisse speler dit keer wel in de goal (2-2). ,,Vervolgens hadden we nog ongeveer een kwartier om ook de winnende te maken”, blikte Zandbergen terug. ,,Ja, en als de bal dan niet één keer goed willen vallen dan ben je twee heel kostbare punten kwijt”, realiseert ook Zandbergen zich.

In de spiegel kijken
,,Het is door het gelijkspel voor ons gewoon een frustrerende middag geworden. We hebben het initiatief uit handen gegeven en zijn nu afhankelijk van Volendam geworden. Natuurlijk waren die twee afgekeurde goals een tegenvaller, maar als je eerlijk bent moet je zeggen dat we zelf in de spiegel moeten kijken. Het had gewoon niet zover mogen komen, dat ik daarover moet praten. Er zit nu niets anders op dan de resterende drie duels te winnen. En dan maar hopen dat Volendam ergens punten laat liggen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘FC Lisse – Quick Boys: van een zoutloze wedstrijd naar een echte derby (plus video’s)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)