Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering negen is het de beurt aan zondagderdeklasser FC Lisse. Het gaat uitstekend met formatie van Laurens van der Voort dit seizoen. De ploeg kroonde zich zelfs tot Herbstmeister. ,, Met zes punten voorsprong moeten we volop voor de titel gaan”, zegt Van der Voort.

Van der Voort heeft dit seizoen een bredere selectie. Voor de coach, die weer een jaar bijtekende en komende zomer zijn vierde jaar ingaat bij de zondagtak, zou het een vette bonus zijn als zijn team de titel zou binnenslepen. De oefenmeester werkt al jaren met de huidige selectie, die hij in de jeugd al trainde. Dit seizoen komt dat er tot nu toe heel goed uit.

Hoe denkt Van der Voort zelf eigenlijk over het vervolg van de competitie, dat op 19 januari voor Lisse tegen Full Speed begint. ,,Ik heb de jongens meegegeven wel fit te zijn als we weer aan de slag gaan. Maar ik heb ze in ieder geval geen progamma meegegeven. Vooral op het einde van de eerste competitiehelft was het vrij pittig allemaal. De spanning gaat ook meetellen omdat je bovenaan staat. Ik heb gezegd tegen de jongens: doe zo min mogelijk aan voetbal, pak je rust en maak lekker je hoofd leeg. Even andere dingen doen.“

Van der Voort vervolgt: ,,De afgelopen periode heb ik gemerkt dat het team hechter is geworden. De resultaten helpen natuurlijk mee. Het is heel simpel in het voetbal: als je bovenaan staat en je wint, dan heb je vrienden. Dan ben je ook ineens een goede trainer. Verlies je een paar keer, dan sta je weer in de luwte. Zo werkt de voetballerij. Nu is de sfeer optimaal natuurlijk en dat kan ook niet anders. Ik heb de jongens echter voorgehouden dat na de winterstop de prijzen worden verdeeld. “

Volgens Van der Voort blijft FC Lisse ijskoud onder de druk van het koploperschap. ,,Een mooi voorbeeld daarvan was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen DOSR. Die wonnen we met 0-2. De manier waarop was van grote klasse. Met een aantal invallers die gewoon de draad oppikten alsof er niets aan de hand was en moeiteloos hun taken uitvoerden, wonnen we dikverdiend. Het zelfvertrouwen is groot en dat is niet zo gek als je drie wedstrijden op rij de nul houdt en vijftien punten pakt uit de laatste vijf wedstrijden. Een aantal jongens is goed in vorm geraakt. Er zijn erbij die nog beter kunnen en wat dat betreft hebben we het volste vertrouwen in de tweede seizoenshelft.”

Van der Voort kijkt uit naar de hervatting van de competitie. Het treffen tegen Full Speed staat in het teken van eerherstel. ,,We kunnen er inderdaad gelijk tegenaan. De jongens hebben nog een varkentje te wassen met Full Speed. In de eerste competitiewedstrijd gingen we daar onderuit met 9-3. Het is geen excuus, maar mijn team was toen behoorlijk gehavend. Neemt niet weg dat Full Speed een goede tegenstander is. Full Speed staat tweede in de competitie, maar ook tweede in de periode. Een grote mogelijkheid voor ons om nog meer afstand te nemen op de ranglijst.”

,,De jongens hoef ik niet te motiveren, want ze zijn er nu al mee bezig. Die 9-3 nederlaag zit ze nog behoorlijk dwars, kan ik je zeggen. Als we niet teveel pech krijgen met blessureleed kunnen we ver reiken dit seizoen. Maar ook andere zaken gaan meetellen. Tegenstanders gaan zich anders instellen op ons. Hoe ga je daarmee om? Gelukkig komen er ook weer spelers terug van een blessure. Mijn groep is dan weer goed op niveau. Met zes punten voorsprong moeten we volop voor de titel gaan.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN