Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering elf behandelen we de prestaties van VVSB. De Noordwijkerhouters waren de positieve uitzondering van de clubs op het hoogste niveau. Onder Wilfred van Leeuwen heeft VVSB een duidelijke stap voorwaarts gezet. ,,We hebben een goede eerste seizoenshelft gespeeld”, zegt Van Leeuwen. ,,We hadden een goede reeks en staan gedeeld vijfde. Dat is gewoon prima.

Op de Boekhorst zijn de huidige resultaten een verademing in vergelijking met de voorgaande seizoenen, waarin VVSB steevast in het rechterrijtje eindigde. ,,Ik ben tevreden”, zegt Van Leeuwen. ,,Alleen vind ik dat als je het realistisch bekijkt we drie of vier punten te weinig hebben. We hebben een paar wedstrijden gehad die we gelijkspeelden en eigenlijk hadden moeten winnen. De wedstrijd tegen Be Quick 1887 was daar een goed voorbeeld van. Die speelden we helemaal kiekeboe. Daarnaast is het nog niet voorgekomen dat wij teveel hebben gekregen.”

Proces

De afgelopen jaren was VVSB een waar trainerskerkhof. Van Leeuwen, oud-coach van onder meer Quick Boys en Westlandia, heeft echter snel zijn draai gevonden. Toch is Van Leeuwen niet helemaal content. ,,We weten hoe we druk moeten zetten, maar als we de bal veroverd hebben, zijn we hem vaak te snel alweer kwijt. Bovendien moeten we van achteruit nog verzorgder gaan voetballen. Maar als je ergens nieuw bent en je eigen ideeën wil overdragen, heeft dat tijd nodig. Dat is een proces.”

VVSB pakte uit de eerste vijf duels vier punten, maar bleef vervolgens negen wedstrijden ongeslagen. Onder meer topploegen AFC en De Treffers werden verslagen. Omdat VVSB uit de laatste twee wedstrijden slechts een punt verzamelde, moest er een kleine pas op de plaats worden gemaakt. ,,Van Lienden mag je thuis niet verliezen”, blikt Van Leeuwen terug. ,,En EVV is gewoon een stugge verdedigende ploeg. Het veld was bovendien dramatisch. Dan is een puntje geen verkeerd resultaat.”

Doel

Van Leeuwen denkt niet dat VVSB boven zijn stand leeft. ,,Ik verwacht niet dat wij een terugslag gaan krijgen. We zijn een stabiele ploeg, weten wat we willen en hoe we willen voetballen. Ik heb het gevoel dat we met z’n allen een doel nastreven.”

Eerder zei Van Leeuwen dat VVSB mogelijk in de winterstop de doelstelling (linkerrijtje) gaat bijstellen. Volgens de geboren Sassenheimer is dat (nog) niet aan de orde. ,,Dat is iets wat ik met de groep op trainingskamp moet overleggen. Maar een stabiele plek in het linkerrijtje gaat ons zeker lukken. Daarvan ben ik overtuigd.”

POPULAIRE BERICHTEN