Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering acht is Quick Boys aan de beurt. De ploeg van Ted Verdonkschot bezet na een eerste seizoenshelft met de nodige ups en downs de derde plaats in de Hoofdklasse. De Katwijkers staan zeven punten achter op lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. Over de eerste maanden op Nieuw Zuid is Verdonkschot gematigd tevreden. ,,Ik had verwacht en gehoopt dat de spelers sneller naar elkaar zouden toegroeien. Maar het leren begrijpen van elkaar, samen met een nieuwe technische staf, dat blijkt maar weer, heeft tijd nodig.”

Quick Boys begon flitsend aan het seizoen met drie overwinningen op rij. Daarna volgde echter de ontnuchtering met twee nederlagen. Van koploper Sparta Nijkerk werd vervolgens gewonnen maar tegen hekkensluiter Montfoort ging het helemaal mis. Een 3-0 verlies betekende dat de ploeg werd teruggeworpen in de titelrace. De laatste drie duels werden in winst omgezet, waardoor Quick Boys als derde de winterstop inging.

,,Iedereen wil van ons winnen, zo simpel is het”, zegt Verdonkschot.  ,,Daar moeten wij ons tegen wapenen. Voor mij persoonlijk was het ook wennen. Veel tegenstanders zijn nieuw. Het is anders als in de Topklasse waar je alle tegenstanders kent en alles van ze weet.”

Verdonkschot heeft niets gemerkt van de kritische geluiden die er over Quick Boys de ronde doen: dat de club een kille, koude vesting is, waar het onrustig is en kritiek snel wordt geleverd. ,,Ik ervaar juist het tegenovergestelde. Het is hier gemoedelijk. Een familiare bedoening bijna.”

Wij-gevoel

De oud-trainer van Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg merkt ook aan de achterban dat het de goede kant op gaat. ,,Je ziet het enthousiasme van het publiek terugkeren. Het begint echt weer te leven hier. Het wij-gevoel is terug.”

Verdonkschot waakt echter voor teveel optimisme. ,,We zijn er nog niet, dat is duidelijk. Maar het begint steeds beter te lopen. Je ziet het aan een speler als Maarten Woudenberg. Die moest heel erg wennen in het begin, maar de laatste paar wedstrijden speelde hij uitstekend.”

De oefenmeester heeft in linksbuiten Jaap van Duijn een speler van de buitencategorie in zijn selectie. Met vijf treffers en tien assists is de op het oude nest teruggekeerde aanvaller van grote waarde voor zijn ploeg. Verdonkschot denkt dat het nog beter kan. ,,En dat weet hij zelf ook. Hij is daarin ook een beetje afhankelijk van z’n medespelers. Maar Jaap is een speler met heel veel kwaliteiten. Dat is duidelijk.” Verdonkschot is verder verrast door goede optredens van enkele jonge talenten. ,,Die kloppen nadrukkelijk op de deur.”

Tenerife

De selectie gaat vanaf vrijdag op trainingskamp naar Tenerife waar de basis moet worden gelegd voor een spetterende tweede seizoenshelft waarin de jacht op koploper Sparta Nijkerk wordt voortgezet. Het verschil van zeven punten is overbrugbaar, al beseft Verdonkschot dat het een moeilijke opgave wordt. ,,Wij moeten eerst zelf maar onze potjes winnen en hopen dat Sparta wat steken laat vallen. Maar vergeet ook niet dat Ajax er nog bij staat.”

Eventueel kan promotie naar de Topklasse ook nog via de nacompetitie worden afgedwongen. Een periodetitel volstaat voor nacompetitie waarin wordt gestreden om een plek in het mekka van het amateurvoetbal. ,,We staan er goed voor in de tweede periode dus dat lijkt inderdaad ook nog een optie te zijn.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN