Drie van de vier verenigingen uit onze regio die zondag in actie kwamen, hebben verloren. Hillegom ging kansloos onderuit tegen sv Hoofddorp. Ook Foreholte en Warmunda bleven van punten verstoken. Teylingen bleek de enige positieve uitzondering door in eigen huis met 4-3 te winnen van ESTO. Wesley Ritzen werd in de blessuretijd de matchwinner me de beslissende goal.

Hillegom stond bij concurrent sv Hoofdorp bij rust al met 2-0 achter. In de tweede helft verslechterde Olaf Schell (ex-VVSB, ex-Ter Leede) het perspectief voor de ploeg van Stefan Teeken door de 3-0 te maken. Later in de tweede helft werd het zelfs nog 4-0 voor de thuisploeg.

AFC
In Sassenheim leek Teylingen op rozen dankzij een 2-0 voorsprong. De ploeg van Marc van Wonderen verspeelde die voorsprong al in de eerste helft en zag ESTO in helft twee zelfs op voorsprong komen. Clubtopscorer Jaap Zwetsloot schoot Teylingen in blessuretijd op 3-3. Wesley Ritzen zorgde daarna helemaal voor euforische taferelen op De Roodemolen.

Overigens won AFC in de Tweede Divisie met 4-1 van Jong Sparta. De Amsterdammers hebben daardoor het gat met Katwijk weer uitgebreid naar zes punten. Ex-Quick Boys-aanvaller Yordi Teijsse scoorde twee keer voor de koploper van de Tweede Divisie.

Hoofddorp – Hillegom 4-0 (2-0)