FC Lisse heeft zaterdag het eerste punt van het seizoen binnengehaald. Het werd op Ter Specke 1-1 tegen Excelsior Maassluis, ondanks een rode kaart voor Allon Koene.

Voor rust had FC Lisse het lastig met Maassluis, dat het initiatief had en de beste kansen kreeg. Halverwege was het 0-0, waardoor trainer Richard van Heulen in de kleedkamer orde op zaken kon stellen.

Toon Zwetsloot met de 1-0
De beginfase van de tweede helft was beduidend beter en leidde ook al snel tot succes. In de 49e minuut drukte Toon Zwetsloot beheerst af, na een fijn passje van Jip Jesse: 1-0. Even daarvoor had Excelsior Maassluis aan de overzijde een grote kans op de openingstreffer gemist.

Lang kon FC Lisse niet genieten van de voorsprong. Na een uur spelen werd het 1-1 via een kopgoal van Bram Wennekers. Even later miste Enzo Stroo een mogelijkheid op een hernieuwde voorsprong voor FC Lisse.

Toen Koene halverwege de tweede helft moest inrukken na een forse charge werd het overleven voor FC Lisse. Dat lukte, waardoor het eerste punt van het nieuwe seizoen bijgeschreven kon worden.

FC Lisse – Excelsior Maassluis 1-1 (0-0)
Goal: Toon Zwetsloot

Archieffoto: FC Lisse