De stilzwijgende toeschouwers op de banners in de hoeken van beide speelzalen moeten hebben genoten. Daarop pronkten actiefoto’s van Martin van Eeuwijk en Henry Opoku, gerenommeerde voetbalnamen uit de streek. Beide mannen hadden de eer om vanaf de zijlijn toe te kijken naar de talenten die onze regio voortbrengt. JO-13 en JO-15 schonken de in groten getale toegestroomde toeschouwers namelijk een fantastische voetbaldag voor. Alles bij elkaar zorgde het voor een zeer geslaagde eerste dag van de Horesca Horecavo Zaalcup.

Likkebaarden
Een omhaal van een speler van FC Rijnvogels, een bloedstollende penaltyserie in de halve finale onder dertien en een onvervalste Bep Bakhuys van Kagia-spits Gijs de Graaf in de finale. Voetbalmomenten om van te likkebaarden. De Graaf werd met zijn spel zelfs bekroond tot speler van het toernooi bij de categorie JO-15. Onderwijl in de zalen werd gespeeld om de toernooiwinst, werden boven de kunsten op de PlayStation vertoond. “Ik zie mezelf liever als speler terug in het FIFA 17 spel dan als selectielid van het eerste van Sparta”, was de stellige overtuiging van Hillegom-speler Luuk.

Remy van Ekeris zorgde met zijn FC Lisse voor een heel plezierig slotstuk. Het JO-15 talent keek het eerste gedeelte van de finale tegen Kagia – dat knap de finale haalde – vanaf de bank toe. “Wij worden op school heel hard uitgelachen als we deze wedstrijd verliezen”, sprak de kleine aanvaller bij een 2-2 tussenstand. Zijn drang om de finale naar de Lisse-hand te zetten werd benadrukt door zichzelf op te dringen bij zijn coach. “Trainer, mag ik al?”, riep hij bij de penibele tussenstand. Vijf minuten later werd zijn team kampioen en was hij de maker van twee cruciale doelpunten. Hij besliste de bloedstollende finale met een kopbal, slechts twintig seconden voor tijd. Eindstand; 4-3.


Genieten vanaf de tribune
Onder de toeschouwers bevond zich ook Jan Plug. Het talent van de Feyenoord-academie was naar Noordwijk gekomen om zijn oude ploeggenoten van Quick Boys te zien spelen. Hij moet hebben genoten. Quick Boys JO-13 versloeg in de halve finale eeuwige rivaal Katwijk na een zenuwslopende penaltyserie. De winst van het toernooi werd vervolgens uiterst soepel binnengesleept tegen VVSB. “Wij zijn met onze kleinzoon meegekomen omdat hij perse wilde kijken naar de jongens waarmee hij heeft gespeeld”, vertelden opa en oma Plug. ,,Mooi toch?” Ook in de categorie JO-13 werd natuurlijk een beste speler gekozen. De aanwezige trainers kozen VVSB-speler Rick Warmerdam, een mooie pleister op de wonden voor de verloren finale tegen Quick Boys.

Kortom, het was genieten geblazen. En dan te bedenken dat we morgen  (30 december) nog een dag vol met zaalvoetbal op het programma hebben staan. In de ochtend kruisen vanaf 11.00 uur de JO-11 de degens en komen op datzelfde tijdstip ook de M0-13 in actie. Vanaf 16.00 uur is het de beurt aan de grote mannen. We kunnen nu al niet meer wachten! Zien we jullie morgen?

Tekst: Stefan Baars

Meer foto’s bekijken? Klik hier voor de mooi serie die Hans Schalk maakte

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude