De stilzwijgende toeschouwers op de banners in de hoeken van beide speelzalen moeten hebben genoten. Daarop pronkten actiefoto’s van Martin van Eeuwijk en Henry Opoku, gerenommeerde voetbalnamen uit de streek. Beide mannen hadden de eer om vanaf de zijlijn toe te kijken naar de talenten die onze regio voortbrengt. JO-13 en JO-15 schonken de in groten getale toegestroomde toeschouwers namelijk een fantastische voetbaldag voor. Alles bij elkaar zorgde het voor een zeer geslaagde eerste dag van de Horesca Horecavo Zaalcup.

Likkebaarden
Een omhaal van een speler van FC Rijnvogels, een bloedstollende penaltyserie in de halve finale onder dertien en een onvervalste Bep Bakhuys van Kagia-spits Gijs de Graaf in de finale. Voetbalmomenten om van te likkebaarden. De Graaf werd met zijn spel zelfs bekroond tot speler van het toernooi bij de categorie JO-15. Onderwijl in de zalen werd gespeeld om de toernooiwinst, werden boven de kunsten op de PlayStation vertoond. “Ik zie mezelf liever als speler terug in het FIFA 17 spel dan als selectielid van het eerste van Sparta”, was de stellige overtuiging van Hillegom-speler Luuk.

Remy van Ekeris zorgde met zijn FC Lisse voor een heel plezierig slotstuk. Het JO-15 talent keek het eerste gedeelte van de finale tegen Kagia – dat knap de finale haalde – vanaf de bank toe. “Wij worden op school heel hard uitgelachen als we deze wedstrijd verliezen”, sprak de kleine aanvaller bij een 2-2 tussenstand. Zijn drang om de finale naar de Lisse-hand te zetten werd benadrukt door zichzelf op te dringen bij zijn coach. “Trainer, mag ik al?”, riep hij bij de penibele tussenstand. Vijf minuten later werd zijn team kampioen en was hij de maker van twee cruciale doelpunten. Hij besliste de bloedstollende finale met een kopbal, slechts twintig seconden voor tijd. Eindstand; 4-3.


Genieten vanaf de tribune
Onder de toeschouwers bevond zich ook Jan Plug. Het talent van de Feyenoord-academie was naar Noordwijk gekomen om zijn oude ploeggenoten van Quick Boys te zien spelen. Hij moet hebben genoten. Quick Boys JO-13 versloeg in de halve finale eeuwige rivaal Katwijk na een zenuwslopende penaltyserie. De winst van het toernooi werd vervolgens uiterst soepel binnengesleept tegen VVSB. “Wij zijn met onze kleinzoon meegekomen omdat hij perse wilde kijken naar de jongens waarmee hij heeft gespeeld”, vertelden opa en oma Plug. ,,Mooi toch?” Ook in de categorie JO-13 werd natuurlijk een beste speler gekozen. De aanwezige trainers kozen VVSB-speler Rick Warmerdam, een mooie pleister op de wonden voor de verloren finale tegen Quick Boys.

Kortom, het was genieten geblazen. En dan te bedenken dat we morgen  (30 december) nog een dag vol met zaalvoetbal op het programma hebben staan. In de ochtend kruisen vanaf 11.00 uur de JO-11 de degens en komen op datzelfde tijdstip ook de M0-13 in actie. Vanaf 16.00 uur is het de beurt aan de grote mannen. We kunnen nu al niet meer wachten! Zien we jullie morgen?

Tekst: Stefan Baars

Meer foto’s bekijken? Klik hier voor de mooi serie die Hans Schalk maakte

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO