Het topscorersklassement van deze magische voetbalstreek is dit weekend de grens van tweehonderd doelpuntenmakers gepasseerd. De 200ste voetballer die het net vond was Bob Annegarn van de zaterdagtak van Van Nispen. De verdediger tekende voor de 3-0 en die blijk later naderhand nog heel belangrijk te zijn geweest. De Zilkers lieten Nieuwkoop nog terugkomen tot 3-2, maar gelukkig voor Annegarn en de zijnen bleef het daarbij. 

Ook de gehele top drie kwam weer tot scoren. Koning Jaap Zwetsloot nam Teylingen bij de hand tegen hekkensluiter GDA met twee doelpunten. Tijs van der Schinkel zorgde met eveneens twee treffers dat zijn ploeg weinig last had van HYS (3-0 overwinning).

En fenomeen Marciano Mengerink besliste zaterdag natuurlijk de burenruzie tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys, met een schitterende treffer vijf minuut voor tijd. Het begeleidende onderschrift dat hij op zijn eigen Instagram-account onder zijn doelpunt plaatste was ‘O + R1’. Dat is playstation-taal voor een ‘geplaatst schot’.

En eerlijk is eerlijk, als je de betreffende toetsencombinatie op je gameconsole indrukt als je FIFA speelt, dan hoop je inderdaad dat dit het resultaat is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

HIJ DOET HET WEER⚽️🔥 @marcianomengerink beslist de derby!💪🏻 @vvkatwijk @rijnsburgse_boys #tweededivisie

Een bericht gedeeld door Tweede Divisie (@2dedivisie) op


Inmiddels staan er dus 200 voetballers in ons klassement. Wil je onze gehele lijst checken? Klik dan hier.

Hoe zat die puntentelling ook alweer precies in elkaar? Zo dus:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Analyse: Katwijk te twijfelachtig op de zijkantenPOPULAIRE BERICHTEN