Jim van der Deijl was jarenlang een bekend gezicht in onze voetbalregio. Als jonge journalist struinde hij voor Omroep West de amateurvelden af. Tot hij eigenlijk voor de amateurliefhebber een beetje uit het oog verdween. De Noordwijker verruilde de amateurvelden voor de groene grasmat in de Eredivisie. Voor West volgt hij nu al een aantal jaar de verrichtingen van ADO Den Haag. ,,Maar stiekem mis ik dat schakelen tussen wedstrijden op de zaterdag nog wel eens.”

Hallo Jim. Hoe gaat het met je? Kijk je met plezier terug op jouw tijd op onze regionale velden?
,,Het gaat prima. Ja, ik kijk zeker met plezier terug. Het was een mooie tijd. Maar stiekem is het dat nog steeds wel hoor. Als er op zaterdag verslaggevers niet kunnen, dan sta ik nog steeds wel op een reservelijst om zelf naar een amateurduel te gaan. Alleen ben ik in 2016 vader geworden. Als ik dan op zondag ADO Den Haag moet doen, kan ik het niet maken om op zaterdag ook de hele dag weg te zijn. Maar als ik nu de ontknoping zie in de Derde Divisie of in de Hoofdklasse met Ter Leede, dan begint het wel weer te kriebelen.”

Ja?
,,Oh, jahoor! Neem nou zo’n wedstrijd als IJsselmeervogels – FC Lisse van een paar weken geleden. Daar had ik ook wel bij willen zijn. Nu hoor ik op vergaderingen of in de wandelgangen collega’s van West met elkaar praten over hoe ze de ontknopingen willen gaan aanpakken, hoe ze gaan flitsen langs de velden. Ja, dat is tof hoor. Dat doet me dan denken aan de tijden dat Rijnsburgse Boys kampioen werd of FC Lisse.”

Dat gaat bij ADO Den Haag wat anders zeker?
,,Dat zenden we inderdaad integraal uit. Dat betekent gewoon van het begin tot aan het einde. ADO is nu eigenlijk uitgespeeld. Ze kunnen met een beetje geluk nog de play-offs halen voor Europees voetbal, dat wel.”

Heb je een bijzonder jaar achter de rug met ADO?
,,Dat kan je wel zeggen. Ik ben met een seizoensterugblik bezig, Als je ziet wat er allemaal gebeurd is dit jaar, dan is dat toch wel bizar. In de voorbereiding was de club ongeslagen, de eerste vier wedstrijden van de Eredivisie waren ook zonder nederlaag en er was natuurlijk mijn clash met de coach: Zeljko Petrovic. Maar daar hebben we natuurlijk al over gesproken.”

Heb je tijdens het hectische ADO-jaar nog tijd om het voetbal in de regio te volgen?
,,Ja, zeker hoor. Sterker nog, ik denk dat ik nu meer hoor dan vroeger langs de velden. Ze weten wie ik ben, wat mijn functie is bij West en mensen vertellen nogal eens dingen die ze, denk ik, niet hadden verteld als ik voor die regioclubs nog vaak verslag deed.”

Dan ben ik wel benieuwd naar jouw verstand van de Toto! Laten we beginnen met FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys.
,,Dat wint Rijnsburgse Boys. Die vechten nog voor de derde plek. Ik sprak een paar dagen geleden één van de assistenten van FC Rijnvogels. Die was er heilig van overtuigd dat Rijnsburg dit wel zou laten lopen, zodat Rijnvogels een grotere kans zou hebben om in de Derde Divisie te blijven. Daar geloof ik niks van eigenlijk.”

Ter Leede speelt uit bij Argon.
,,De Sassenheimers winnen deze wedstrijd. Ik heb namelijk niet zo’n hele hoge pet op van Argon.”

Noordwijk ontvangt Achilles Veen.
,,Dan ga ik voor Noordwijk. De club heeft de laatste weken de stijgende lijn te pakken. Als vereniging hoort Noordwijk gewoon in de Derde Divisie thuis.”

Wat vind je eigenlijk van de aanstelling van Kees Zethof?
,,Eerlijk gezegd ken ik hem niet zo goed als trainer. Ik heb wel een zwager die onder hem heeft getraind en zo’n beetje met hem wil trouwen. Dat zegt wel genoeg. Mensen lopen met hem weg. Voor Noordwijk vind ik het misschien een beetje een makkelijke keus. Zijn naam werd gelijk genoemd toen Dogan Corneille werd ontslagen. Jan Everse en Arjan van der Laan hebben bijvoorbeeld ook gesolliciteerd. Maar die moeten wel van het UWV. Zij zijn clubloos.”

Kagia – Zandvoort.
,,Hier heb ik even een hulplijntje voor moeten inschakelen. Ik heb zelf twee keer tegen Kagia gevoetbald volgens mij. Maar ik moest toch even naar de stand kijken. Ik ga voor de thuisploeg.”

Teylingen speelt thuis tegen ROAC.
,,Ja, deze vond ik lastig. Op de ranglijst staan ze niet ver van elkaar af. Eigenlijk heb ik Teylingen niet zo goed gevolgd de laatste tijd. Een paar jaar geleden was dat een ander verhaal. Ik begon als voetbalverslaggever bij SJC in de Tweede Klasse. Toen kwam ik vaker bij de club.”

En als laatste de derby: Van Nispen – Warmunda.
,,Er zit een lek in de selectie bij Van Nispen, de reservedoelman: Andy Otte. Hij heeft een relatie met mijn zusje. Ik heb ‘m gisteren geappt of hij ging keepen. Hij stuurde terug dat hij op de bank zit. Toen dacht ik: dan wint Van Nispen.”

Ranking
Deelnemer
Goed geraden wedstrijden
Percentage
1
Tom van der Vlugt (Teylingen)
4 uit 5
80%

2

Nick van Staveren (SV Hillegom)
3 uit 4
75%

3

Fadil Sukurica (Van Nispen)
4 uit 6
67%

3

Mark de Vries (Katwijk)
4 uit 6
67%

3

Mitchell Kappenberg (Ter Leede)
4 uit 6
67%

3

Stefan van der Plas (Valken ’68)
4 uit 6
67%
7
Peter Messemaker (FC Rijnvogels)
3 uit 5
60%
7
Roderick Gielisse (Rijnsburgse Boys)
3 uit 5
60%
7
Vasco Esman (Warmunda)
3 uit 5
60%
7
Tijs van der Schinkel (Kagia)
3 uit 5
60%
7
Bas Jongbloed (Foreholte)
3 uit 5
60%

7

Philippe den Hartog (Quick Boys)
3 uit 5
60%

7

Patrick Schaap (Kagia)
3 uit 5
60%

7

David Verweij (SJC)
3 uit 5
60%
7
Michael Christen (Warmunda)
3 uit 5
60%
7
Tim de Rijk (VVSB)
3 uit 5
60%
17
Stan van Bladeren (Ajax)
3 uit 6
50%
17
Raymond Dolieslager (Teylingen)
3 uit 6
50%
17
Niek Ossevoort (Rijnsburgse Boys)
3 uit 6
50%
17
Jelmer Vijlbrief (VVSB)
3 uit 6
50%
22
Rowdy van der Putten (FC Lisse)
2 uit 5
40%
22
Robin Otten (SJC)
2 uit 6
34%
22
Teun Guijt (FC Rijnvogels)
2 uit 6
34%
22
Marciano Aalders (Katwijk)
2 uit 6
34%
22
Nick van Westerop (Van Nispen)
2 uit 6
34%
26
Thierry Monteny (FC Lisse)
1 uit 4
 25 %
26
Jeffrey Bok (Ter Leede)
1 uit 4
 25 %
28
Joey Ravensbergen (Quick Boys)
1 uit 5
 20 %
28
Jeroen Borsboom (Noordwijk)
1 uit 5
 20 %
28
Jim Pijpers (Hillegom)
1 uit 5
 20 %
31
Marc Langeveld (Valken ’68)
0 uit 4*
 0 %
32
Brayen Brocker (Noordwijk)
0 uit 6
 0 %
32
Sejad Navabi (Foreholte)
0 uit 6
 0 %

Foto: Omroep West
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer