Geroemd worden ze, trainers die het aandurven om spelers al op jonge leeftijd voor de leeuwen te gooien. Marcel IJzendoorn van Foreholte is dit seizoen (noodgedwongen) zo’n trainer. En hoewel hij gedurende het seizoen wordt gecomplimenteerd met de vele jonge spelers die onder hem hun basisdebuut maken, wil hij er na de wedstrijd tegen Laakkwartier even niets van weten. ,,Iedere week moeten we tegen een fout van de keeper of achterhoede aan voetballen, dat is niet op te brengen voor de ploeg. De tranen springen in je ogen als je het ziet.”

Aanleiding voor de woorden van IJzendoorn was een incident in de 26ste minuut. De jonge Pim Spreeuw probeerde op kniehoogte een bal terug te koppen op de eveneens jonge keeper Jim Duindam. Maar de spits van Laakkwartier, Jaël Paas, was er als de kippen bij om de te zachte kopbal te onderscheppen en achter de verbouwereerde keeper te leggen. Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt. De actie van Spreeuw was reden genoeg voor IJzendoorn om hem in de rust te wisselen.

Het was jammer voor Foreholte dat de club door zo´n blunder uiteindelijk verloor. De Voorhouters boden negentig minuten lang uitstekend partij aan koploper Laakkwartier. Vooral het middenveld met Bas Jongbloed, Tom Bleijswijk en de uitblinkende Sam Lemmers was de lijstaanvoerder bijna de hele wedstrijd de baas. IJzendoorn stond na de wedstrijd dan ook met gemengde gevoelens. ,,Ik ben trots op de kansen die we gecreëerd hebben en de strijd die we hebben geleverd, maar uiteindelijk teleurgesteld in het resultaat.”

Foreholte-Laakkwartier2                           Een duel tussen Voorhouter Roy Dickhoff en een speler van Laakkwartier

De supporters die vandaag naar de Elsgeest waren gekomen, kregen dan ook een spannende, maar slechte wedstrijd voorgeschoteld. Tot de laatste seconde hing de gelijkmaker in de lucht, en streed Foreholte voor elke meter. Daarnaast maakten beide ploegen de meest rare overtredingen. Sommige spelers vielen zo theatraal dat het leek alsof het amateurtoneel in Voorhout en Den Haag hoogtijdagen vierde. IJzendoorn was er uitgesproken over; ,,De scheidsrechter kon gewoon de wedstrijd niet aan. Uiteindelijk was Laakkwartier de lachende derde.”

De scheidsrechter was inderdaad niet op zijn taak berekend. Dat Lemmers als enige een (discutabele) rode kaart kreeg was bijzonder te noemen. De scheidsrechter liet zich soms leiden door het meegekomen Haagse publiek, daarnaast zag hij veel over het hoofd (onder andere natrappen op Toni Arroyo). Maar om de scheids de schuld te geven van het Voorhoutse fiasco gaat te ver. Daarvoor hadden de Voorhouters wellicht meer kansen moeten afmaken en minder fouten in de opbouw moeten maken.

Foreholte-Laakkwartier3                                        Het ging er niet altijd even vriendelijk aan toe op de Elsgeest

Foreholte heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren en speelt nergens meer om. De vraag is wat Foreholte dus in die laatste vier wedstrijden wil gaan doen. IJzendoorn blikt alvast vooruit. ,,Je wilt het seizoen toch met glans afsluiten. En zeker naar volgend jaar is het belangrijk dat we nog wat punten pakken. We kunnen de komende wedstrijden die jonge jongens vlieguren laten maken. Daar hebben we in het begin van het seizoen nu eenmaal voor gekozen en daar wijk ik dan niet vanaf.”

Foreholte – Laakkwartier 1-2 (1-2). 5. Bleijswijk 1-0, 6. Alparslan 1-1, 26. Paas 1-2

Foreholte: Duindam, Van Dam, Dickhoff (78. Stavleu), Spreeuw (46. O. Arroyo), Wiering, Jongbloed (71. Brabander), Bleijswijk, Lemmers, Guijt, T. Arroyo, Grondel.

Foto: Jeannette Dijkstra en Richard Stavleu


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen