Met een kwart van de stemmen werd Omar Hamdi na Atam Koroglu als tweede speler verkozen in het elftal van het jaar. De speler van VVSB werd door de bezoekers van Voetbal in de Bollenstreek verkozen tot beste rechtsback van de regio. ,,Het is leuk dat mijn spel de mensen kan bekoren”, laat Hamdi weten aan VIDB. ,,Ik wil alle mensen die op mij gestemd hebben bedanken, waarschijnlijk veel VVSB-supporters, maar ook mensen van andere clubs.”

Helemaal onverwacht komt zijn uitverkiezing niet. Hamdi speelt een ijzersterk seizoen met VVSB en is ook individueel zeer goed op dreef. Niet voor niets staat de verdediger bovenaan in het spelersklassement van het Leidsch Dagblad. Befaamd zijn Hamdi’s rushes lang de zijlijn, die menige ploeg doen sidderen. ,,Ik hoop deze vorm vast te houden. Maar het belangrijkste is dat we met VVSB lekker verzorgd en aanvallend blijven voetballen. Niet dat verdedigende en aanpassen aan de tegenstander, maar gewoon ons eigen spel spelen. Dat is toch ook het leukste?”

Vlak voor de winterstop liep Hamdi een blessure op, waardoor hij zondag het duel tegen UNA/Brinvast moest missen. ,,Ik heb zondag met het tweede gespeeld en dat ging goed. Geen reactie gehad, dus ik ben er weer klaar voor.” Later op die zondag scoorde zijn vervanger, Peet van der Slot, tweemaal in de wedstrijd tegen UNA. Verwacht Hamdi zondag weer in de basis te staan? ,,Ik weet het niet. Normaal staat Peet centraal en ik op rechts. Iedereen is fit. Het wordt lastig voor de trainer.”

Hamdi’s goede vorm heeft hem zelfs een transfer opgeleverd naar Katwijk. Dat ging gepaard met de nodige commotie. Het zogenaamde ‘herenakkoord’ zou door Katwijk zijn geschonden. ,,Ik wist niet dat er een akkoord of zoiets was”, zegt Hamdi. ,,Dat hoorde ik pas later. Ik heb open kaart met VVSB gespeeld en gezegd tegen het bestuur dat er een club geïnteresseerd was. Volgens mij heb ik het op de juiste manier gedaan.”

Hamdi: ,,Het verhaal van Katwijk sprak mij aan en ik heb in het verleden ook altijd op zaterdag gespeeld.” Dat Katwijk onderaan bungelt en mogelijk degradeert heeft niet meegespeeld in zijn beslissing. ,,Dat wist ik toen ook al. Als het zo is dat ze degraderen, moet je dat slikken. Ik hoop natuurlijk van niet en anders speel ik volgend jaar in de Hoofdklasse. Heb ik dat, na het spelen in de Eerste Klasse en Topklasse ook weer is meegemaakt.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de poll voor de positie van rechtsachter.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN