Met de beker nog in de benen staat het weekend alweer voor de deur. En dus moeten de mannen van VV Katwijk en VVSB weer keihard aan de bak om de drie punten in de competitie binnen te voetballen. Dus, voor even afgelopen dinsdag weer vergeten en gaan met die banaan. De derdedivisionisten staan juist uitgerust weer aan de start van een nieuwe competitie ronde.

Ze hebben er één dag van mogen genieten. VVSB had de gedachte woensdag nog even bij de KNVB-bekerclash tegen VV Katwijk. Maar donderdag ging de knop alweer op naar Jong AZ, de eerstvolgende tegenstander in de Tweede Divisie. Tevens de koploper ook in de competitie. Er is genoeg gezegd en geschreven over dit team, waar zomaar spelers van het eerste op het wedstrijdformulier kunnen staan. Fred Friday, Robert Mühren of Muamer Tankovic, allen deden ze al mee voor Jong AZ.

AFC-trainer Ton du Chatinier was er klaar mee toen zijn ploeg tegen het sterrenensemble speelde: ,,Het is pure competitievervalsing.” De wedstrijd tussen VVSB en Jong AZ begint om 15.30 uur en is live te volgen via Fox Sports.

Hoe spoel je een midweekse bekerkater het beste weg? Juist, door in het weekend te winnen in de competitie. VV Katwijk neemt het zaterdag op tegen Koninklijke HFC. De wedstrijd wordt gespeeld in Haarlem. En Katwijk komt wat oude bekende tegen. Zo is trainer HFC-trainer Ted Verdonkschot coach geweest bij rivaal Quick Boys.

Maar VV Katwijk kan het ook wat dichterbij zoeken. Kevin Sterling verruilde Katwijk deze zomer voor de Koninklijke. Mike van den Ban deed het omgekeerde. De Haarlemmer vertrok naar de oranjehemden. Genoeg parallellen dus voor een lekkere competitiewedstrijd. Het is het treffen tussen de nummer 11, Katwijk, tegen de nummer 15, Koninklijke HFC.

Zit er voldoende benzine in de bus van Rijnsburgse Boys? Hebben de mannen van Pieter Mulders een broodtrommeltje mee?

Kan FC Lisse met een beetje geluk al de periodetitel pakken? Dat is de grote vraag komende zaterdag. Wint FC Lisse thuis van Jong Almere City en begaat ASWH een misstap, dan is de eerste prijs al binnen voor de manschappen van Robbert de Ruiter. Lisse-voetballers Luciano Dompig en Richard van Heulen stonden enkele jaren geleden nog onder contract bij Almere City.

Het beloftenelftal van de Almeerders heeft overigens een bekende naam op doel: Mike Grim. Inderdaad, zoon van. ASWH speelt overigens tegen VVOG thuis, de nummer 16 van de competitie. Een periodetitel lijkt deze zaterdag dus nog wat onwaarschijnlijk.

Schoolreisje
Zit er voldoende benzine in de bus van Rijnsburgse Boys? Hebben de mannen van Pieter Mulders een broodtrommeltje mee? Want het schoolreisje van dit weekend gaat naar Harkemase Boys. Bij deze wedstrijd gaan onze gedachten gelijk terug naar 2011. Toen eindigde dit onderlinge treffen in 4-4 en kwam Martijn Gootjes zelfs een teenlengte te kort voor de beslissende 4-5. De beide clubs speelden toen in de Topklasse tegen elkaar.

Een jaar later degradeerde Harkemase Boys, maar eindelijk staat deze wedstrijd weer op het programma. Nu staat Rijnsburg negende en de Friesen zijn de rode lantaarndrager.

Quick Boys/Den HartogPhilippe den Hartog speelt zaterdag tegen zijn oude club: Capelle

Oktoberfest
Zijn de lederhosen gestreken en de bierpullen opgepoetst? Het Neu Süd Oktoberfest staat voor de deur. Maar eerst zal Quick Boys thuis nog even moeten winnen van Capelle. Dan kan iedereen met een glimlach de Duitse schlagers meezingen. Voor de laatste competitieontmoeting tussen beide teams moeten we zes jaar terug. Capelle won dat duel door een penalty te benutten in de absolute slotfase.

Het is zaterdag een duel tussen twee middenmoters. Quick Boys staat 10e, Capelle 11e. Twee spelers maakten dat duel van zes jaar geleden mee en zitten nu weer bij de selectie van beide teams: Martijn de Zwart (Quick Boys) en Gertjan Rothman (Capelle). Het is voor Philippe den Hartog van Quick Boys overigens het weerzien met z’n oude club Capelle.

Net zoals Rijnsburgse Boys is het bij FC Rijnvogels ook te hopen dat de buschauffeur voldoende brandstof heeft getankt. De ploeg van Hein van Heek maakt de verre reis naar Jong FC Groningen. De beloften van Groningen verloren thuis pas één keer, tegen ASWH. Het blijkt dus lastig genoeg om daar in het verre Groningen te winnen. Dat bleek ook in het treffen van Jong FC Groningen tegen onze streekgenoten tot nu toe.

Bij Rijnsburgse Boys stonden ze met 0-3 voor, om uiteindelijk, mede door toedoen van Joost Leonard, met 3-3 gelijk te spelen. Ook Quick Boys verslikte zich enigszins in de jeugdige spelers. Op Nieuw Zuid werd het 1-1.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)