Het wordt moeilijk kiezen dit weekend. Een streekderby? Een avondje VVSB? Een topper in de Derde Divisie? Waar je ook naar toe gaat, elk affiche is prachtig. Maak je op voor een ‘Super Saturday’.

Tweede Divisie
Sinds VVSB vorige week thuis won van UNA, wordt er gesproken over een ‘avondje VVSB’. De sfeer op De Boekhorst is gemoedelijk. Tel daarbij op dat VVSB nu ook verlichting heeft op het eigen sportpark, en dus eindelijk thuis op het hoofdveld kan acteren in het avondlicht. De luxlampen zijn dan nog niet op volle sterkte, maar dat maak het er alleen maar spannender op. Zaterdag neemt VVSB het op tegen Spakenburg. Het amateurbolwerk uit het vissersdorp is niet in goede doen. De blauw-witten verloren twee keer op rij, twee keer tegen een zondagclub: Koninklijke  HFC en AFC. VVSB zit juist in een positieve flow met overwinningen op AFC, Jong Twente en UNA. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Een paar uur eerder op de dag neemt VV Katwijk het op tegen AFC op sportpark Goed Genoeg. De Amsterdammers troffen dit seizoen pas één keer een zaterdagclub tot nu toe. Dat was Spakenburg. In het vissersdorp werd er vorige week met 1-2 gewonnen. AFC verloor pas twee keer, tegen VVSB en Jong Vitesse, waardoor het op een knappe tweede plek staat. VV Katwijk verloor nog niet in de Tweede Divisie, maar daar staan wel 6(!) gelijke spelen tegenover in acht duels. Vorig week was de club dicht bij een overwinning tegen De Treffers, maar kreeg het twee minuten voor tijd de 2-2 om de oren.

Derde Divisie
Het affiche van de dag staat gepland in Katwijk: Quick BoysFC Rijnvogels. Vorig jaar was al snel een uitgemaakte zaak. Quick Boys was veruit de betere en won meer dan verdiend met 3-0. Er zal FC Rijnvogels veel aan gelegen zijn om die wedstrijd uit de gedachtes weg te poetsen van de Katwijkers. De ploeg van de Kooltuin reist in ieder geval met vertrouwen af naar Nieuw Zuid. Na een slecht begin van de competitie, won het elftal van Hein van Heek afgelopen zaterdag betrekkelijk eenvoudig van ONS Boso Sneek.

Aan vertrouwen op Nieuw Zuid inmiddels ook geen gebrek. De blauw-witten wonnen ruim en makkelijk van Harkemase Boys. Het zal ook een weerzien worden met vele oude bekende voor Quick Boys. Just to name a few: Jaap van Duijn, Peter Messemaker, Niels van Veen, Thom de Vries en Rob Zandbergen, allen spelen ze nu voor FC Rijnvogels. De eerstgenoemde, Jaap van Duijn, is in ieder geval weer inzetbaar, na een wekenlange liesblessure. Quick Boys en FC Rijnvogels kwamen elkaar vier keer tegen in competitieverband. De bewoners van Nieuw Zuid wonnen drie keer.

Quick Boys/FC Rijnvogels/Messemaker

De opkomst van Quick Boys en FC Rijnvogels een jaar geleden

De koploper van de Derde Divisie, FC Lisse, krijgt een verrassend goed presterende tegenstander op bezoek: ODIN ’59. Het zal een bijzondere wedstrijd worden voor Roel de Goede. De back van FC Lisse verbreekt zaterdag, als hij aan de aftrap verschijnt, het stokoude record van Leon van der Zwet. De verdediger van FC Lisse zal in de geschiedenisboeken terecht komen als de voetballer met de meeste optredens voor de Lissenaren. De tegenstander van zaterdag, komt uit het dorp waar De Goede uit afkomstig is: Heemskerk. De promovendus uit de Hoofdklasse staat na acht wedstrijden vierde met zestien punten uit acht wedstrijden.

Last but not least is Rijnsburgse Boys. Want ook die club speelt een klapper van een wedstrijd. In Hendrik-Ido-Ambacht gaat de ploeg van Pieter Mulders op bezoek bij ASWH. De Rijnsburgers hebben last van een blessuregolf. Jeffrey Jongeneelen, Rachid el Yaakoubi en Hidde Prijs zaten al in de lappenmand, daar kwam vorige week aanvoerder Donny Verdam nog eens bij. Gelukkig voor die laatste viel zijn blessure mee. Er is in ieder geval n mooie statistiek voor Rijnsburgse Boys: de ‘Uien’ verloren nog nooit op bezoek bij het elftal van Jack van den Berg. De nummer twee van de Derde Divisie verloor pas één keer, dat was tegen ODIN ’59, er werd twee keer gelijk gespeeld en vijf keer gewonnen. Met die statistieken staat ASWH op de tweede plaats in de Derde Divisie. Rijnsburgse Boys staat zesde en grossiert voornamelijk in gelijke spelen. Vijf maal in acht wedstrijden.

Foto’s: Hans Heemskerk & Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)