De Tweede Divisie is natuurlijk het hoogste amateurniveau. En Jong Sparta en UNA zijn prima tegenstanders voor respectievelijk VVSB en VV Katwijk. Maar de echte affiche’s zijn te vinden in de Derde Divisie: FC Lisse – IJsselmeervogels en Quick Boys – Scheveningen zijn op papier de lekkerste duels. Een voorbeschouwing!

En die begint toch nog even in de Tweede Divisie. VV Katwijk maakt de verre uitreis naar Veldhoven, voor de wedstrijd tegen UNA. Dat de wedstrijd dan ook nog eens om 18.00 uur begint, is voor de supporter in Katwijk niet heel relaxt. Dat betekent een latertje, zaterdagavond. De thuisploeg staat 14e en verloor de vorige wedstrijd met 4-1 van Barendrecht. Daarnaast bracht trainer Mark Schenning vorige week het nieuws naar buiten dat hij na vier seizoenen stopt bij UNA. Een ploeg die even wat klappen heeft ontvangen dus. En dat terwijl Katwijk na een 4-3 winst op Koninklijke HFC en 1-0 winst op VVSB weer een blosje op de wangen krijgt.

VVSB speelt zelf zaterdag op Sportpark de Boekhorst tegen de beloften van Sparta. De Rotterdammers zijn de nummer 15 van de Tweede Divisie. Met Ole Tobiasen hebben ze misschien wel één van de bekendste trainer van de Tweede Divisie. De Deense verdediger speelde in het verleden in de Eredivisie voor Ajax, AZ en SC Heerenveen. Verder kwam hij in de Eerste Divisie uit voor MVV en nog een aantal teams in de Deense competitie, waaronder FC Kopenhagen. VVSB zit in een moeilijke fase in de competitie. De afgelopen drie duels gingen alle drie verloren tegen respectievelijk GVVV, Jong AZ en Katwijk.

Affiches
In de Derde Divisie staan de nummers één en twee tegenover elkaar: FC Lisse en IJsselmeervogels. FC Lisse was lang de ongeslagen koploper, maar verloor vorige week voor het eerst in de competitie van Scheveningen. IJsselmeervogels is de nummer twee. Met Hanne Hagary heeft de club uit Spakenburg een speler in de gelederen die bij FC Lisse heeft gevoetbald. Meerdere voetballers gingen hem voor: vanaf Ter Specke naar het visserdorp. Kevin en Jeffrey Winter, Erwin van der Lugt en Raphael Supesepa zijn hier voorbeelden van. Vorig jaar was dit een duel op Ter Specke voor beide ploegen om niet te degraderen.

RIjn 2FC Rijnvogels – ASWH was vorig jaar een duel op het scherpst van de snede

Op Nieuw Zuid staat ook een aardige kraker op het programma: Quick Boys – Scheveningen. De laatste ontmoeting dateert van vorig jaar, in de Districtsbeker. Quick Boys won die wedstrijd met 3-0. Het is vooral voor de Scheveningse trainer John Blok en verdediger van die club Michael Ros een bijzondere wedstrijd. Blok stond drie jaar voor de groep bij Quick Boys. In zijn tijd lokte hij Ros naar Nieuw Zuid. De verdediger had op dat moment nog een contract bij het inmiddels failliete HFC Haarlem. Later gingen beide hoofdrolspelers dus naar Scheveningen, waar ze nog steeds met veel plezier met elkaar samenwerken. Het is voor Quick Boys te hopen dat het de 7-1 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys tegen het sterke Scheveningen weg kan poetsen.

Rijnsburgse Boys deed vorige week aan klantenbinding. In het tot op heden nog wisselvallige seizoen werd rivaal Quick Boys met 7-1 aan de kant gezet. Of het echt voor extra fans heeft gezorgd, kan zaterdag gelijk op de Middelmors worden gecheckt tegen ODIN’59. De Heemskerkers begonnen dit seizoen voortreffelijk. Maar in de laatste vijf duels werd slechts één punt gehaald, en die schoten ze nou juist het afgelopen weekend binnen. Tegen Harkemase Boys speelde ODIN met 3-3 gelijk. De Heemskerkers werden afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse A en promoveerden door dat wapenfeit naar de Derde Divisie.

Gevecht
De wedstrijd tussen FC Rijnvogels en ASWH werd vorig jaar een slagveld. Onder andere Niels van Veen hield er een bebloedde wenkbrauw aan over (zie foto). De ploeg uit Katwijk liet zich op de Kooltuin ook nog eens het kaas van het brood eten. ASWH ging er met een 1-3 overwinning vandoor. FC Rijnvogels speelt zaterdag uit tegen de ploeg van Jack van den Berg. Promovendus ASWH staat derde en won vorige week met 0-3 uit bij Huizen. FC Rijnvogels liet geen spaan heel van SteDoCo (4-1). En dus zijn beide elftallen in een dusdanige vorm dat dit zomaar weer een spannende clash kan worden.

Foto FC Lisse: Orange Pictures

Foto FC Rijnvogels: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude