Wederom een unieke wedstrijd uit het roemruchte verleden van het voetbal in de Bollenstreek. We gaan terug naar het jaar 1999 waarin Noordwijk het opneemt tegen grootmacht IJsselmeervogels in de strijd om het zaterdagkampioenschap. Op een bomvolle Duinwetering zien we aan Noordwijk-zijde mannen als Patrick van Dam, Patrick de Jong, Arnold Reinders en Marco Klein. Bij IJsselmeervogels staat een jonge Erik Assink aan het roer, de huidige trainer van GVVV. Maar ook komen mannen voorbij als Rob Hopman, Melrik Beukers, René Stemerdink, Geurt Koelewijn, Dennis Bos en aanvoerder Kees de Graaf. De Vogels hadden in dit duel wat recht te zetten;  Noordwijk was heer en meester geweest in eerste duel op de Westmaat en won met 0 – 3. VIDB sprak met Rocky Pitti, jarenlang de vaste linksbuiten aan de Duinwetering.

,,Je kon direct merken dat zij iets hadden recht te zetten. Ze schoten werkelijk waar uit de startblokken en speelden met het mes tussen de tanden. Bij de eerste bal die ik kreeg, had ik gelijk een tackle te pakken. Ik kan me herinneren dat wij toch de eerste kansen creëerden, maar daarna kregen zij de overhand en kwamen ze terecht op 0 – 1. Daarna waren wij even de weg kwijt en had het zomaar 0 – 2 en 0 – 3 kunnen staan. Toch komen we op 1 – 1 via toch wel een curieus moment. Wij krijgen een vrije trap op de zestien en hun centrale verdediger, Hopman meen ik, ging ook op de doellijn staan. Daardoor kon Patrick (van Dam red.) het zicht belemmeren van hun keeper. Vervolgens schiet Geerlig Azier vrij makkelijk de bal binnen. Op de beelden kun je dat goed zien.”

,,De tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Kans op kans, maar we kregen hem er niet in. Baal nog steeds van die wedstrijden want dit was echt het beste team waarin ik ooit gespeeld heb. Tegen DOVO was het nog erger. Ik denk dat we toen een stuk of acht niet te missen kansen hebben gecreëerd. Als ik het me goed herinner, heeft Assink toen ook nog gezegd dat Noordwijk eigenlijk kampioen had moeten worden. Maar ja, daar koop je niks voor. Ik kijk wel met veel plezier terug op deze tijd. We hadden ook buiten het veld een schitterende groep. Veel van de jongens spreek ik ook nu nog.”

[youtube id=”WZFz5N_NVZk” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN