We gaan deze keer een stuk verder terug in de tijd. 28 jaar om precies te zijn, naar het jaar 1985. In dat jaar vond een wedstrijd plaats die in deze tijd ondenkbaar is. Op Nieuw Zuid ontving Quick Boys het Nederlands Elftal van interim bondscoach Leo Beenhakker. De blauwwitten boden Oranje goed partij en hielden de schade beperkt: 1 – 3. We zien Willy van der Kerkhof, Marco van Basten, Rene van der Gijp, Ruud Gullit, Erwin Koeman en Dick Schoenaker als internationals. Aan Quick Boys zijde acteren Floor van Duin, Johan Jonker, Kees van Rooien en doelpuntenmaker Marco van der Plas. Met laatstgenoemde gaan we terug naar de jaren tachtig. Naar die unieke wedstrijd op Nieuw Zuid.

Wanneer we Marco vragen naar het treffen met Oranje moet de oud-speler van Quick Boys, Rijnsburgse Boys en Katwijk even graven. ,,Ik kwam toen net kijken als senior. Op die leeftijd was dit natuurlijk een fantastische wedstrijd om te spelen. Ik herinner me dat ik vlak voor mijn goal nog een beste kans miste. Die vloog bijna de kruising in. Daarna profiteerde ik van een verkeerde terugspeelbal. Ik kwam precies goed uit en kon Van Breukelen makkelijk omspelen en binnen schuiven. Toch een speciale goal. Scoren tegen het Nederlands Elftal, dat kunnen niet veel amateurspelers zeggen.”

Verder weet ik nog dat ik Wijnstekers een aardige poort gaf. Dat zijn toch de dingen die je je herinnert. En dat Houtman flink door zijn enkel ging. Dat zie je ook goed in het filmpje. Er staat me iets van bij dat hij daardoor een belangrijke wedstrijd moest missen. In die tijd kwam het overigens vaker voor dat een Bollenstreekclub tegen het Nederlands Elftal oefende. Ik meen me zelfs te herinneren dat Rijnsburg er in die tijd een gelijkspel uitsleepte. Beenhakker sprak toen de legendarische woorden: Rijnsburgse Boys uit: altijd lastig.”

[youtube id=”brSwCymNRQY” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN