Wederom een prachtig duel uit de rijke geschiedenis van het voetbal in de Bollenstreek. In het jaar dat we Europees Kampioen werden, schotelden Quick Boys en Noordwijk het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor. Uiteindelijk trokken de Katwijkers aan het langste eind door Noordwijk met 4 – 3 naar huis te sturen. Floor van Duijn tekenden voor de winnende treffer. De wedstrijd werd uitgezonden door VLOK-tv, het huidige RTV Katwijk.

We zien prachtige beelden met aan Quick Boys-zijde onder andere Johan Jonker, Leen van der Plas, Floor van Duijn, Ton van der Niet, Hans van der Plas en Theo van Rijn. Trainer van de Katwijkers was niemand minder dan Hans van der Zee. Noordwijk zette daar ook bekende namen tegenover. Met Eelman aan het roer en Dick Dortmund op doel. Ook zien we Jos Smits, Cees Marbus, een piepjonge Leonard van Utrecht, Ivan Hermans, Rob Vermin en Geert-Jan Bakker. Met laatstgenoemde gingen we terug naar dat mooie sportjaar in de jaren tachtig.

,,Specifiek weet ik niet meer heel veel over deze wedstrijd. Dit was een periode bij Noordwijk waarin er net een gouden generatie afscheid had genomen. Denk aan Ruud Bröring, Frans van der Veen, Jan Willem Boogers. Dat soort mannen. Wij hadden daardoor een jonge ploeg, waarin ik met mijn 26 jaar een van de ouderen was. Ik zie bijvoorbeeld Leonard van Utrecht lopen. Die moet toen een jaar of 18 á 19 zijn geweest.”

,,Ik zie ook Hans van der Zee (trainer Quick Boys, red.) staan. Op zich nog wel een mooie mooie anekdote is dat hij altijd afzag om mij mandekking te geven. Later hoorde ik waarom: ‘Mooie voetballer die Bakker, maar scoren doet ie nooit. Hij mist killerinstinct’. Denk dat-ie daar wel gelijk in had. Ik zie mezelf hier ook weer ballen halen in de zestien. Had ik natuurlijk niks te zoeken. Pas later ging ik dat beter doorkrijgen. Denk dat ik daardoor op mijn 30e pas echt op mijn best was.”

Tot slot heeft Bakker nog een mooie toevoeging: ,,Of zijn bovenstaande opmerking ermee te maken heeft gehad, durf ik niet zeggen. Maar toen we Van der Zee een keer in het Noordwijkse nachtleven tegenkwamen, hebben we de band van zijn auto leeg laten lopen. Woest was-ie.  Volgens mij zoekt hij nog steeds degene die dat gedaan heeft. Is dat ook weer uit de wereld.”

[youtube id=”UVH8F7aENrs” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN