Voor het eerst in deze rubriek duiken we terug in de historie van VVSB. De Noordwijkerhouters namen in het 2010 op tegen De Treffers, te kloppen ploeg destijds in de Hoofdklasse C. We zien aan de kant van VVSB veel bekende gezichten die ook nu nog actief zijn op De Boekhorst. Neem Frans van Niel, Koen Bosma, Stefan Kraaijvanger, Michael van Laere en Bart Duindam. Maar natuurlijk ontbreken ook mannen als Maurice Fransen, Menno Ooyendijk en Geert van der Weiden niet.

De ploeg uit Groesbeek kwam als kampioen naar de Boekhorst. Op voorhand dus een lastige kluif voor de ploeg van toenmalig trainer Tijs Schipper. In een aantrekkelijk duel waren de ploegen de eerste helft aan elkaar gewaagd. Op een psychologisch uitstekend moment sloeg de ploeg uit Noordwijkerhout toe. Frans van Niel rondde vlak voor rust een aanval knap af. Breekpunt in de wedstrijd was de tweede gele en dus rode kaart voor Fabian Peppinck. Daarna deed VVSB wat het moest doenen liep uit naar 2 – 0 via Van der Weiden en 3 – 0 via Van Laere. Een puike overwinning tegen op dat moment de te kloppen ploeg. VIDB ging nog eens terug naar die wedstrijd met Menno Ooyendijk, destijds aanvoerder van de ploeg.

 ,,Ik ben ook even in mijn archief gedoken. Ik heb namelijk nog een hele berg krantenknipsels van het Leidsch Dagblad bewaard. Toch mooi, want dan beleef je alles weer opnieuw. Herinner je je situaties ineens weer. Dat seizoen was lastig voor ons. Ik stuitte net op een stuk over de voorlaatste wedstrijd tegen De Baronie. Die moesten we winnen om veilig te zijn. Wonnen we met 1 – 0 door een goal van mij. Was weer even weggezakt, maar ik kan me de goal nu weer herinneren.”

,,Ook voor deze wedstrijd moet ik even graven. Ik weet me te herinneren dat die goal van Frans (van Niel, red.) het keerpunt was. Na rust slaagde De Treffers er niet in ons hun wil op te leggen. Zij waren natuurlijk favoriet – wij waren al tevreden met een punt – en dan zie je dat de frustratie in zo’n ploeg sluipt.”

,,Die overwinning was overigens meer dan welkom, want het was een hectisch jaar. We wisselden goede wedstrijden met slechte af maar ook  het ontslag van Tijs (Schipper, red.) droeg daar natuurlijk niet aan bij. Tijs is een hele aardige man, maar het klikte niet met de groep. Dat heb je soms. Dat wisselvallige is wel te verklaren. Ook toen al speelden Bart Duindam, Vladimir Jozic, Stefan Kraaijvanger en Koen Bosma in de basis. Die jongens spelen er nu nog en zijn allemaal vier jaar ouder. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat ze nu zo hoog staan.”

Foto: Tino Stulen

[youtube id=”U_VQXM3AiBw” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN