Vanwege het kerstreces liet de uitslag van de poll ‘ Welke club eindigt het hoogste in de Topklasse’ even op zich wachten. Inmiddels zijn de stemmen geteld en hebben we een duidelijke winnaar: VVSB uit Noordwijkerhout.

Maar liefst 210 bezoekers brachten hun stem uit. Van hen had het kleinste gedeelte vertrouwen in de geelroden uit Sassenheim. Ter Leede kreeg slechts 4% van de stemmen. Daarna volgen Katwijk en Noordwijk, die elkaar in deze stemronde haast niets ontlopen. De Noordwijkers blijven Katwijk net voor: 9% om 8% van de stemmen. Het podium opent met FC Lisse dat 18% van alle stemmen vergaarde. Plek twee is voor de Uien met 23% maar de overduidelijke winnaar is VVSB. 38% van de stemmen gingen naar de ploeg van Wilfred van Leeuwen.

De uitslag is nagenoeg conform de stand in de competitie. Alleen FC Lisse en Rijnsburg wijken af van de competitieverhoudingen. Op het eerste gezicht lijkt de uitslag dus een logische, maar kijken we wat scherper naar de stand dan kan het echt nog alle kanten op. VVSB bezet momenteel de 7e plek in de Topklasse Zondag. Op zaterdag vinden we daar Excelsior ’31. Het gat tussen FC Lisse (plek 12) en de ploeg uit Rijssen is slechts 3 punten. Het gaat met de nummer 3 Spakenburg is slechts 6 punten. Natuurlijk heeft VVSB de beste papieren om als hoogste Topklasseclub te eindigen (het gat met nummer 2 Leonidas is slechts twee punten). Maar een uitgemaakte zaak is dat allerminst.

uitslag poll topklasse

 

POPULAIRE BERICHTEN