Uiteindelijk won Quick Boys zoals het wilde winnen. In de absolute eindfase schoot invaller Thom de Vries, koud in het veld, schitterend de 2-4 binnen.

Er waren zo’n tweeduizend toeschouwers afgekomen op dit interessante duel. Voor koploper en buurman Sparta Nijkerk helemaal, want puntenverlies van Quick Boys zou betekenen dat het kampioenschap weer een stukje dichterbij zou komen. Quick Boys wil daar voorlopig nog niet aan mee werken. De ploeg van Ted Verdonkschot is aan een indrukwekkende reeks bezig.

Verdonkschot hierover: ,,Wij maken een uitstekende serie van 25 punten uit tien wedstrijden. De afstand tussen Sparta Nijkerk blijft echter maar op die zeven punten staan. Ik vind dat knap van de koploper. Onze taak blijft dus elke wedstrijd winnen en dan zien we wel tot hoe ver we komen.”

De toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was er één ploeg die dicteerde en dat was Quick Boys. Alles klopte de eerste helft bij de ploeg van Verdonkschot. SDC Putten is hooguit vier keer voor het vijandelijke doel geweest. Quick Boys maakte de dienst uit en speelde uitstekend combinatievoetbal.

Klasseverschil

De coach van SDC Putten Bert van Hunenstijn was dat ook niet ontgaan. ,,Ted heeft zijn huiswerk uitstekend gedaan, moet ik zeggen. Als wij de bal vijf seconden in ons bezit hadden, was dat al lang. De eerste helft was het klasseverschil erg groot en werden we gewoon helemaal zoek gespeeld.”

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Quick Boys. Het wachten was op de eerste goal van de Katwijkers. Die viel rond de 25e minuut. Een vloeiende combinatie, met Harry Zwarthoed als eindstation, betekende de 0-1. Zwarthoed had in de beginfase van de wedstrijd al pech gehad met een schot en een kopbal. In de 39e minuut was het weer raak. Jaap van Duijn scoorde met een prachtige vrije trap. De pret was nog niet op, want voor rust sloeg Quick Boys opnieuw toe. Tommy Bekooy (zie foto) deelde een mokerslag uit met de 0-3.

De tweede helft kwamen de toeschouwers volledig aan hun trekken. SDC Putten kwam als herboren uit de kleedkamer. Hunenstijn bracht Rob Buter en Rick Degenaar in de ploeg. De dubbele wissel sorteerde meteen effect. Binnen twee minuten stond het 1-3 door Degenaar. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd zou kantelen, viel er een rode kaart aan SDC-zijde. Een te harde charge van Justin van Groen werd bestraft met rood.

Hek van de dam

Het hek was van de dam. Scheidsrechter Van Herk werd vervolgens van alle kanten op de proef gesteld. De leidsman deelde maar liefst negen kaarten uit, inclusief de rode. Dat was absoluut teveel van het goede, want de wedstrijd was fair van beide kanten. Quick Boys kwam er nog het beste vanaf met drie gele kaarten.

Gek genoeg kreeg de ploeg van Van Hunenstijn de nodige spirit van de kaartenregen. Het bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. En met nog een kwartier op de klok viel die ook. Sercan Kurdal was de maker van de 2-3 en bracht de hoop weer terug in Putten. Quick Boys hield echter stand en schoot vervolgens via de al genoemde De Vries in blessuretijd de 2-4 binnen.

Verdonkschot was tevreden met de overwinning. ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld. De uitvoering van de positiewisselingen liep gesmeerd. Veel tweede ballen waren voor ons. Op het einde van de wedstrijd was het soms even billenknijpen. Als je dan die supportersschare van Quick Boys langs de kant ziet, is dat geweldig. Dat geeft de ploeg veel kracht en energie. De tweede helft hebben we logischerwijs meer tegenstand gekregen, maar dat had ik wel verwacht met een 0-3 voorsprong.”