Voor FC Lisse ziet de wereld er na twee knappe overwinningen in een week op De Treffers en Rijnsburgse Boys de wereld er opeens weer heel anders uit. De ploeg staat met nog vier duels te gaan op de rand van nog een seizoen Tweede Divisie. In het uitduel met IJsselmeervogels kan zaterdag lijfsbehoud zo goed als zeker worden gesteld.

,,Vooraf had ik gezegd nog zes punten uit vier duels, maar als de uitslagen een beetje gunstig zijn dan zou je ook met minder veilig kunnen zijn. We staan er in ieder geval heel goed voor. Dit gaat wel goed komen”, aldus een weer fitte Lisse-verdediger Robert van Boxel.

De 35-jarige routinier gaat stoppen aan het einde van dit seizoen op Ter Specke en kampte de laatste weken met een verrekte binnenband in de knie. Hij lag er drie weken uit, maar fungeerde in die belangrijke periode voor de ploeg als een soort extra assistent van trainer Robbert de Ruiter.

,,En het is waar; als trainer ben je nog veel meer tijd kwijt aan het voetbal dan als speler.”

,,Daarvoor was Robbert een paar duels geschorst en toen heb ik samen met Arno (Lancel red.) in de kleedkamer de verantwoording genomen. Ik heb m’n trainerspapieren voor TC2 en probeer in het veld met al m’n ervaring de jongens bij te staan waar ik kan, dus dan is het niet meer dan logisch dat je dat ook in de kleedkamer doet. Toen Robbert weer terug was, hebben de jongens gevraagd of ik tijdens m’n blessure erbij wilde blijven. Voor wat extra houvast en ervaring.”

Gezin
Het is Van Boxel prima bevallen als beginnend trainer. ,,Ja, het is een heel ander soort spanning dan die je als speler hebt. Zelf kun je niets, maar je moet wel zorgen dat het team zo goed mogelijk voorbereid is. En het is waar; als trainer ben je nog veel meer tijd kwijt aan het voetbal dan als speler.”

Vooral dat laatste weerhoud hem er even van om volgend seizoen al verder te gaan in het vak. ,,Ik heb er de laatste weken wel veel over nagedacht. Ook omdat het blijft kriebelen. Maar m’n gezin heeft jaren zich moeten aanpassen aan mij. Ik heb een tijd geleden bewust gekozen om een stapje terug te doen en de agenda’s even leeg te maken voor volgend seizoen. Ik wil graag m’n TC1 halen, maar daar gaat ook weer veel tijd inzitten. Dat zal allemaal even moeten wachten.”

,,Het zou mooi zijn om minimaal een punt te pakken en dan Lienden volgende week de genadeklap geven.”

De centrumverdediger verruilt de bank als het goed is nog even voor het veld. Met Van Boxel misschien weer in de ploeg hoopt Lisse morgen op De Westmaat een grote stap te zetten richting rechtstreeks lijfsbehoud. Drie punten is de voorsprong op een p/d-plek. Dat kunnen er vijf of zes worden met nog drie duels te gaan. Vorig seizoen won Lisse een spectaculair duel in Spakenburg in de strijd om het kampioenschap. IJsselmeervogels speelt nergens meer voor en staat momenteel tiende.

,,Dat zal nog wel bij die jongens in het hoofd zitten. Misschien spelen er nog wel revanchegevoelens. Meestal zie je in deze potjes dat de ploeg die de overwinning het hardste nodig heeft en daar een stapje extra voor zet, dat die ook wint. Zeker als je op voorsprong komt. Het zou mooi zijn om minimaal een punt te pakken en dan Lienden volgende week de genadeklap geven. Dan hoeven we uit bij Hardenberg geen resultaat meer te halen en komt het niet op de laatste speeldag aan.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘John Cuvelier (FC Lisse JO-19): ,,Ik heb toen tegen Mo gezegd: ‘wat wil je nou vriend?'”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer