Niek Oosterlee kan ook volgend seizoen beschikken over Mark van den Boogaart. De middenvelder heeft voor een jaar bijgetekend. Van den Boogaart is inmidels anderhalf jaar actief voor de Uien. Vorig seizoen werd hij door de supporters gekozen tot speler van het jaar.

,,Rijnsburg past goed bij me, ik woon in Amsterdam en werk in de Randstad, het lijkt erop dat mijn werk zich ook meer in de richting van Rijnsburg gaat oriënteren”, vertelt Van den Boogaart op de clubsite. ,,Maar ik ben al wel 28. Ik ga ook volgend seizoen graag verder met het groeiproces waar we in zitten, maar er zijn ook andere omstandigheden zoals werk en privé. Twee jaar vond ik in dit licht een te lange periode om overheen te kijken, alhoewel de club en ik hier wel in eerste instantie over gesproken hebben.”

Van den Boogaart speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en diende verder Sevilla, NEC en Real Murcia. In de zomer van 2010 stapte hij terug naar de amateurs. Na twee seizoenen bij Barendrecht verkaste Van den Boogaart naar Rijnsburgse Boys.

De dynamische Van den Boogaart rekent erop dat Rijnsburg volgend seizoen terugkeert aan de top. De huidige negende plaats voldoet niet aan de verwachtingen. ,,We horen dan ook een stuk hoger op de ranglijst en het ‘willen presteren’ past goed bij mij. We moeten ook zeker altijd blijven streven naar het kampioenschap. Volgend seizoen moeten we dat durven uitspreken en ervoor gaan. Bovendien wordt het ook wel weer een keer tijd. De club neemt geen genoegen met minder en ik ook niet.”

Foto: website Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN